Oyunlarda frametime düşüklüğü

BATORYA

Kilopat
Merhaba. Oyunlarda v-Sync açtığım zaman 14-16 arası bir frametime ( kare oluşturma zamanlaması ) sunuyor ve oyunu akıcı bir şekilde oynuyorum. Bazen dikey eşitleme yapmayınca kare zamanlaması 9-12 arasına düşüyor ve akıcılık kayboluyor. Bu sorunu çözme şansım var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnput lag yaşamamak için, monitörünüz destekliyorsa FreeSync ya da G-Sync açmanız gerekiyor. V-Sync açtığınızda yırtılma olmadığı için akıcı gözükür oyun. Başka bir çözüm yolu yok maalesef.
Tamam ama Akıcı oynarken kare zamanlama değerim yüksek , dikey eşitleme kapatınca kare zamanlama oranın düşük burada sorun kare oluşturma azlığı. Benim sorunum bu.

Teşekkürler yardımın için. Bir sorum daha olacak. Monitörüm 60 HZ olduğu için ben 80-90 FPS alıyorum. Monitör yetişemediği için de vsync kapalı olduğunda frametime rakamının az olması buna mı bağlıdır ? Örneğin ben 144 HZ monitör alsam G-Sync olan bu kare oluşturma zamanlaması yükselir akıcı bir deneyim yaşar mıyım 80-90 FPS'lerde ?

Evet, V-Sync kapalı olduğu için frametime kısıtlaması bulunmuyor, bu sebeple daha düşük değerler gözükür. Fakat, V-Sync kapatırsanız yırtılma olacağı için oyun zevkiniz baltalanabilir. Single Player oyunlarda V-Sync açın, rekabetçi oyunlarda kapatın.

G-Sync monitör alırsanız tabii ki gayet güzel bir oyun deneyimi yaşarsınız. Input lag ve yırtılma olmaz. 144 FPS altında değerler alırsanız, aradaki akıcılık farkını hissedebilirsiniz ama, belki rahatsız olabilirsiniz. Yüksek grafikte 144 Hz için iyi bir ekran kartı ve işlemci de gerekiyor.

Evet, doğru. 60 Hz monitörde hiçbir zaman 70 Hz yenilemeyi görmüyorsunuz. 144 Hz'de görüyorsunuz, fakat 144 Hz değerine gözünüz alıştığında, 70 FPS alırsanız bu rahatsız edici olabiliyor(Oyunlar için konuşuyorum). Bu yüzden iyi bir sistem ile kullanmak daha makul 144 Hz monitörü. G-Sync akıcılığın azalmasını en aza indirgiyor ama. İyi bir sisteminiz var ise 60 Hz ile eziyet etmeyin kendinize.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı