Oyunlarda GPU kullanımı işlemci kullanımından düşük

Alperen Bckn

Hectopat
RAM
16 GB 1600MHZ
Ekran kartı
GTX 1050Tİ
Anakart
H61
İşlemci
İ7-3770
Selamlar oyunlarda işlemci kulanımım ekran kartı kullanımımdan yüksek ve ekran kartı kullanımım bazen 100-90 oluyor hemen 40-55'lere düşüyor ve bu da oyunlarda FPS droplara neden oluyor oynadığım oyunlar Online değil Mafia ve Forza Horizon 5 gibi oyunlar oynuyorum virüs taraması yaptım bir şey çıkmadı işin kötü yanı önceden bu oyunları sorunsuz oynuyordum şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

CPU ve GPU bu şekilde mi? Isı bayağı iyi. Sanmıyorum ama Denetim Masasından bilgisayarı performans moduna alın ve NVIDIA Denetim Masasından ekran kartını aynı şekilde Verimlilik moduna alın.

Evet ısı değerlerim her zaman çok iyi benim. Nihai performans seçili zaten ekran kartıda dediğiniz gibi verimlilik modunda ama iste cok saçma olmuyor her yöntemi bilgisayarimi i7-2600 GTX 750 Ti'dan yukselttim PUBG dropsuz 70FPS de oynuyordum simdiki sistemim PUBG'ye zor giriyor ve surekli drop yiyorum 60 FPS'leri zor goruyorum

Tamam hocam galiba sorunu buldum. Ekran kartı rami yani VRAM ısınıyor olmalı. termal pad değişimi yapın. Arzalı olma ihtimalide var tabi ama bence vram ısınıyor

Tamam hocam galiba sorunu buldum. Ekran kartı rami yani VRAM ısınıyor olmalı. termal pad değişimi yapın. Arzalı olma ihtimalide var tabi ama bence vram ısınıyor
Ama ekran kartı ısı değeri yükselmiyor sanirim dediginiz gibi orda o isiyi göremiyorum ekran kartini ikinci el aldım alan cocukta sifir almis ve güvenlik etiketi hiç acilmamis kac yillik dediginizi yapicam ama hic yapmadim youtubedan ögrenirim vermeniz gereken tavsiye varmı?

Ama ekran kartı ısı değeri yükselmiyor sanirim dediginiz gibi orda o isiyi göremiyorum ekran kartini ikinci el aldım alan cocukta sifir almis ve güvenlik etiketi hiç acilmamis kac yillik dediginizi yapicam ama hic yapmadim youtubedan ögrenirim vermeniz gereken tavsiye varmı?
termal pad işi biraz incelik istiyor. Güvenilir bilgisayarcıya vermeniz en iyisi. Şöyle ki 0.5 ve 1mm kalınlıkar mevcut. 0.5mm kalınlığa 1mm kalınlıklı pad takarsanız bu sefer olması gereketiği gibi 1mm termal pad takılı olan bölge soğutucu sütun ile temas etmeyecek ve sorunun devam etmesine yol açacak.
Aynı sorun benim eski GPU da var 300FPS veriyor ama çok sık anlık droplar yaratıyor. Vram testinde küçük bir hata vermişti ve termalpadi dümdüz olmuşdurumda. Muhtemelen benim sorunda benzer şekilde vram ısınması.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı