Oyunlarda GPU kullanımı işlemci kullanımından düşük

Alperen Bckn

Hectopat
RAM
16 GB 1600MHZ
Ekran kartı
GTX 1050Tİ
Anakart
H61
İşlemci
İ7-3770
Selamlar oyunlarda işlemci kulanımım ekran kartı kullanımımdan yüksek ve ekran kartı kullanımım bazen 100-90 oluyor hemen 40-55'lere düşüyor ve bu da oyunlarda FPS droplara neden oluyor oynadığım oyunlar Online değil Mafia ve Forza Horizon 5 gibi oyunlar oynuyorum virüs taraması yaptım bir şey çıkmadı işin kötü yanı önceden bu oyunları sorunsuz oynuyordum şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Termal pad işi biraz incelik istiyor. Güvenilir bilgisayarcıya vermeniz en iyisi. Şöyle ki 0.5 ve 1mm kalınlıkar mevcut. 0.5mm kalınlığa 1mm kalınlıklı pad takarsanız bu sefer olması gereketiği gibi 1mm termal pad takılı olan bölge soğutucu sütun ile temas etmeyecek ve sorunun devam etmesine yol açacak.
Aynı sorun benim eski GPU da var 300FPS veriyor ama çok sık anlık droplar yaratıyor. VRAM testinde küçük bir hata vermişti ve termalpadi dümdüz olmuşdurumda. Muhtemelen benim sorunda benzer şekilde VRAM ısınması.

Güvenilir bilgisayarcı konusunda sıkıntım var yasadigim yerde bırakın güvenilir bilgisayarcı normal isini yapan bilgisayarcı bile yok, hocam bir de sorunun cidden termal pad veya macundan oldugunu nasıl anliyabilirim durduk yere açmayım kartı

Güvenilir bilgisayarcı konusunda sıkıntım var yasadigim yerde bırakın güvenilir bilgisayarcı normal isini yapan bilgisayarcı bile yok, hocam bir de sorunun cidden termal pad veya macundan oldugunu nasıl anliyabilirim durduk yere açmayım kartı
kartı aç ne olacak ? Hocam vram testi yapan programlar var sizin için araştırıp bulayım. Oradan daha iyi anlayabilirsiniz. Ama ortada ısı yok ve drope varsa muhtemelen vramdir aklıma başka bir şey gelmiyor.

Kartı aç ne olacak? Hocam VRAM testi yapan programlar var sizin için araştırıp bulayım. Oradan daha iyi anlayabilirsiniz. Ama ortada ısı yok ve drope varsa muhtemelen VRAM'dir aklıma başka bir şey gelmiyor.

Teşekkür ederim

Kartı aç ne olacak? Hocam VRAM testi yapan programlar var sizin için araştırıp bulayım. Oradan daha iyi anlayabilirsiniz. Ama ortada ısı yok ve drope varsa muhtemelen VRAM'dir aklıma başka bir şey gelmiyor.

Hocam sadece macun değiştirsem olur mu padlere dokunulmaması gerektiğini gördüm de

Teşekkür ederim

Hocam sadece macun değiştirsem olur mu padlere dokunulmaması gerektiğini gördüm de
GPU ısınmıyor dedin ama yılalrdır hiç temizlenmediyse kesinlikle ısınması ve değiştirilmesi gerekir termal macunun. Termal pad işisıkıntı evet bilen yapmalı.

kartı aç ne olacak ? Hocam vram testi yapan programlar var sizin için araştırıp bulayım. Oradan daha iyi anlayabilirsiniz. Ama ortada ısı yok ve drope varsa muhtemelen vramdir aklıma başka bir şey gelmiyor.
OCCT ücretsiz sürümü vram testi barındırıyor.
İndirmeBağlantısı

Son düzenleme:
GPU ısınmıyor dedin ama yılalrdır hiç temizlenmediyse kesinlikle ısınması ve değiştirilmesi gerekir termal macunun. Termal pad işisıkıntı evet bilen yapmalı.

OCCT ücretsiz sürümü vram testi barındırıyor.
İndirmeBağlantısı
funmark testine soktum ve değerler şu şekilde
gpu temp:68
gpu hotspot:76
gpu usage:99
vram:%10(430mb)

funmark testinde bunlar vram olması gereknmi bilmiyorum şimdi dediğiniz programı denicem

Ağır yük altına sokuyor. İyi soğutmuyorsa bozabilir evet ama bence VRAM testini dene.

Mecbur deneyeceğim denedikten sonra sonuçları burada paylaşırım

Hocam vram testini ne kadar süre yapicam burda bir saat diyor bir saat bekliyecekmiyim
Ağır yük altına sokuyor. İyi soğutmuyorsa bozabilir evet ama bence vram testini dene.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı