Oyunlarda ikinci monitör AOC C24G1 algılanmıyor

Killua Zoldyck

Femtopat
Daha fazla  
Bayağıdır bu sorun üzerinde araştırma yapıyorum ister yabancı ister Türk kaynaklardan ama ne yazık ki hiç kimse de böyle bir soruna rastlamamış ya da uğraşmamış çözmeye. Problemim şu dostlar: Bir oyunda genelde 2. monitörüme gidiyor açıldığı zaman. (Ana ekranım yap ayarını ilk ekranıma yaptım, bu yüzden sorun ana ekranım yap olayında değil.) Eğer diyorsanız Win+Ok Tuşları ile oyunu iki ekran arasında yerini oynatabiliyorsun; evet, biliyorum bunu ama ben competitive FPS oyunlar oynuyorum genelde ve bu oyunları 5:4, 4:3 çerçeve oranlarıyla oynamak istiyorum çünkü hem FPS olarak daha avantajlı hem de daha yakın oluyor oyun ekranı. Kısacası gayet önemli benim için. Ne yazık ki 5:4 ve 4:3 çerçeve oranlarında (Aspect Ratio) oynamak için tam ekran olmalı oyun. Ben oyunları tam ekran yaptığım zaman (Valorant, CS:GO, Rainbow Six Siege) 2. monitörümde oynamak zorunda kalıyorum ana monitörüm algılanmıyor oyunlar tarafından. Nasıl ben ana monitörümü oyunlara algılatıp tam ekran şeklinde oynayabilirim?

Ana monitörüm: AOC C24G1
2. monitörüm: AOC G2260VWQ6

1603400976025.png

Edit: Eğer aranızda 2. monitörü kapat çözülür problem diyen varsa hayır, çözülmüyor. Bu sefer hiç gelmiyor oyun ekranıma.

1603400976025.png

Bir de sadece 2. monitörü açıp daha sonrasında diğer monitörü açın eğer yine olmazsa Windows ekran ayarlarından varsayılan olarak 2. monitörünüzü seçip yeniden başlatın. Eğer yine olmazsa benlik bu kadar.

Son düzenleme:
Biri ekran kartına biri anakarta bağlı ise oyunda ekran kartını kullandığı için yapıyor olabilir.

Bir de sadece 2. monitörü açıp daha sonrasında diğer monitörü açın eğer yine olmazsa Windows ekran ayarlarından varsayılan olarak 2. monitörünüzü seçip yeniden başlatın. Eğer yine olmazsa benlik bu kadar.
Denedim daha önce işe yaramıyor bu sefer hiçbir monitör görmemeye başlıyor ve tam ekran ayarlarını yapamıyorum.
Biri ekran kartına biri anakarta bağlı ise oyunda ekran kartını kullandığı için yapıyor olabilir.
Bunu nasıl anlayabilirim kasanın içini açmadan şöyle diyim ana ekranım display port ile bağlı diğeri hdmi ile bağlı
Denedim daha önce işe yaramıyor bu sefer hiçbir monitör görmemeye başlıyor ve tam ekran ayarlarını yapamıyorum.

Bunu nasıl anlayabilirim kasanın içini açmadan şöyle deyim ana ekranım Display Port ile bağlı diğeri HDMI ile bağlı

Kabloları değiştirmeyi denedim yani HDMI olanı ana ekrana Display Port'u 2.ekrana taktım ama yine düzelmedi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı