Oyunlarda olan ping internet yüzünden mi cihaz yüzünden mi olur?

fancy217

Picopat
Katılım
13 Ekim 2021
Mesajlar
337
Çözümler
2
Merhaba. Oyunlarda ping oluyor ne yaptıysam çözemedim her yerden her ekran kartı, chipset sürücülerini denedim hala düzelmedi. İnternetim aslında yavaş değil ama format attıktan sonra az çekmeye başladı Wi-Fi sürücüsünü güncellememe rağmen. Ve pingi çözmek için yazılımsal birkaç ayar yapıyorum mesela Denetim Masası'ndan IPv4 hariç diğer tüm tikleri kapatmak gibi. Böyle birkaç ayar yaptığım zaman da oyundaki ping 1 gün düzeliyor 2. gün geri başlıyor. İnternetle alakalı olsa hiç düzelmezdi diye kafam karıştı cihazla alakalı mı internetle alakalı mı bu ping çözemedim. Aylardır çözmeye çalışıyorum ama yok düzelmiyor...
 
Aynısı bende de vardı TP link adaptörden bağlanıyordum. Dediğiniz gibi örneğin csgo da bir gün felaket lag olurken diğer gün hiç olmuyordu. Ethernete geçince hepsi düzeldi. Ethernet bağlama şansınız yoksa lag önleyici programlar var deneyin farkı net görürsünüz ben gördüm fakat hiçbiri ethernetin yerini tutamaz. Modem uzakta olmasına rağmen 20 metrelik kablo alıp odama bağladım :)
 
Aynısı bende de vardı TP-Link adaptörden bağlanıyordum. Dediğiniz gibi örneğin CS:GO'da bir gün felaket lag olurken diğer gün hiç olmuyordu. Ethernet'e geçince hepsi düzeldi. Ethernet bağlama şansınız yoksa lag önleyici programlar var deneyin farkı net görürsünüz ben gördüm fakat hiçbiri Ethernet'in yerini tutamaz. Modem uzakta olmasına rağmen 20 metrelik kablo alıp odama bağladım :)

Benim de kablolu aynı sorunu yaşıyorum altyapıda da sorun olduğunu düşünmüyorum, arkadaşla zaten aylardır uğraşıyoruz bu sorunu çözemedik gitti.
 

Geri
Yukarı