Peki hangi iss geçtiniz düzeltmek için?Netspeed ile aynı sorunu ben de yaşadım, gördüğüm kadarıyla siz de Netspeed kullanıyorsunuz. Bu firmadan hizmet alanların yaşadığı tipik bir sorun sizin yaşadığınız paket kaybı sorunu. Düzeltmek için sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Sadece müşteri hizmetlerini arayıp teknik desteğe bağlanıp durumu anlatabilirsiniz. Fakat bu tarz teknik durumlar karşısında en ufak bir şey yapamıyorlar, amatör bir teknik ekipleri var. Aynı sürecin içinden ben de geçtiğim için açık açık söyleyeyim size; sorununuz çözülmeyecek, bir süre oyalayacaklar sizi çözmeye çalışıyoruz diye fakat kesinlikle çözülmeyecek. Netspeed müşteri hizmetleri sadece fazla bilgisi olmayan ve standart kullanıcıların gazını almak için orada. Teknik bilgi gerektiren bir sorun olduğunda, ''ilgileniyoruz'' demekten öteye gidemiyorlar.
Resimlerden görülebileceği gibi sorun 81 ile başlayan Hop noktasında başlıyor. Belirtilen noktadaki bng/ssg cihazları doğru konfigüre edilmemiş ya da buradaki fiber kabloların yansıma değerleri olması gerektiğinden fazla olduğundan kaynaklanıyor. Bu durumu Netspeed teknik ekibi çözebilir sadece. Çözerler mi? Hayır. Böyle olacağını deneyip görebilirsiniz
Hizmet aldığınız firmayı değiştirdiğinizde sorun çözülecektir. Ben bu konuyu bu şekilde çözdüm. ''Netspeed'e geçilir mi?'' gibi konuların altında sizin yaşadığınız gibi sorunların bu firmada çok sık yaşandığını, müşteri hizmetlerinin/teknik ekibin amatör olduğunu ve çözüm getiremediklerini hep yazıyorum. Neyse ki taahhütünüz yok, sadece aktivasyon ücreti olan 75 tl + son ayki kullanım bedelinizi ödeyip kurtulabilirsiniz.
Bu arada ben Netspeed'den hizmet alırken benim durumum şu şekildeydi:
Eki Görüntüle 375312
Ben şuan Türknet kullanıyorum. Ve packet loss problemi yaşıyorum. Hat değerlerim böyle sorunu çözmek için ne yapabilirim?Turknet'e geçtim. 4 aydan fazladır sıfır sıkıntı ile kullanıyorum, 75'e 4 hız alıyorum, pingler çok daha iyi, paket kaybı hiç yok. O kadar sıkıntıdan sonra üstüne para verseler Netspeed kullanmam, kimseye de önermem.
Eki Görüntüle 385963Eki Görüntüle 385965
İstediğiniz testleri yaptım. Sonuçlar böyle. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.Hat değerlerinden paket kaybı yaşadığınız sonucuna varamazsınız, değerleriniz gayet normal. Pingplotter programı ile vie.valve.net, lux.valve.net ve www.google.com'a test yapın yukarıdaki gibi ekran görüntülerini paylaşın buradan.
İstediğiniz testleri yaptım. Sonuçlar böyle. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Destek kaydı oluşturduğumda bana aynen sizin söylediğiniz gibi, "Yaşadığınız problem portunuzdan kaynaklanıyor, 5 dakikalık bir işlem sonrası düzelir" denildi. Türktelekom ekipleri gelip portunda bir problem yok dedi. Portun kontrol edilmesi için ne yapmam gerekiyor.Şimdiden cevaplarınız ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.Direkt olarak modemden sonraki hopta, yani 2. hopta 172.17.1.184, başlayan paket kaybı mevcut. Bizim yukarıdaki ekran görüntülerinde gösterdiğimiz sorunla sizinki aynı değil. Bizim sorunlar büyük data centerlardaki bng/ssg cihazlarında idi. Sizinki daha ufak çaplı, direkt olarak size en yakın santralden başlayan bir sorun. Portunuzda bir sorun olması muhtemel. Port değişimi ile çok büyük ihtimalle sizinki çözülür.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.