Oyunlarda ping nasıl düşürülür?

Katılım
25 Ocak 2020
Mesajlar
1.184
Çözümler
8
Merhabalar. CS:GO'da 100'den aşağı ping değeri alamıyorum. Hep 100-120 arası. Bu çok rahatsız edici. Diğer oyunlarda da olabiliyor. Nasıl düşürebilirim?

İnternetim Superbox 10 Mbps limitsiz hızı tam olarak alabiliyorum, hızda sorun yok. 3-4 cihaz kullanıyoruz en aktif ben kullanıyorum öbürleri pasif sayılır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ethernet ile mi bağlanıyorsunuz?
Laptopun Ethernet portu bozuk :(. 5 GHz WI-FI kartı düşünüyorum etkisi olur mu? Ya da port değişimi olabilir mi?
Yeni ve yüksek hızlı internet alarak.
Yılımın yarısı evden ayrı geçiyor SuperBox şart kotalıları yetmez limitsizler gereksiz pahalı bence.
DNS değiştirerek.
Cloudflare şuan öneriniz var mı başka?
Birçok kişi superbox'ta ping sorunundan şikayetçi. İnterneti telefon misali baz istasyonundan çektiği için geleneksel internet kadar sağlıklı olmuyor maalesef. O yüzden düzeltebileceğiniz bir şey değil maalesef.
Zamanla düzelme ihtimali var mı?
 
Zamanla düzelme ihtimali var mı?
Maalesef pek olası değil. Konuya tam hakim değilim ama bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışayım hatam olabilir mazur görün. Şimdi sen bir online oyuna girdğinde örneğin csgo olsun bilgisayarından csgo sunucusuna veri gönderiyorsun ve o sunucudan veri alıyorsun. Ama bu iletişim direkt bilgisayarınla sunucu arasında gerçekleşmiyor. Arada yönlendirmeler falan var yani bunu trafikte seyahat etmek gibi düşün. Yol gereksiz uzuyor ve ping artışı yaşıyorsun. Bu düzeltilemez bir şey değil. Turkcell der ki ben kullanıcılarım rahatça online oyun oynasın diye mesela lole özel yol açarım csye özel yol açarım falan şeklinde. Böylece diğerleri orda trafikte takılırken sen bomboş bir yoldan hızlıca hedefine ulaşabilirsin. Ama Turkcell'in bunu yapacağını sanmıyorum her oyun için ayrı sunucu falan... Zaten adamlar müşteriye doymuş, müşterisini umursamıyor arıyorsun karşındaki mt resmen seninle dalge geçiyor resmen. Yani bu şirket kalkıp gidip kullanıcısına daha iyi bir internet deneyimi sunmakla mı uğraşacak? Rekabet olsa belki. Ama şu anki durumla zor görünüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı