Oyunlarda "Power saving mode" hatası

mami122

Centipat
Arkadaşlar merhaba; bundan yaklaşık 1 ay önce termal macun sürdürmek için bilgisayarımı tamirciye verdim fakat macun sonrası evde açıp deneyince, oyun esnasında bir süre sonra Power saving mode hatası veriyor. Bunun ne zaman olacağı da pek belli olmuyor. Garantiye yolladım, montaj hatası olduğu için ekran kartı PCB arızası olduğunu söylediler. Sizce ne yapılabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır bunun tamiri ne yazık ki olmaz, ana servis dahi yapamaz, bunu kontrolcü beyin gibi düşün bu kırılırsa ekran kartı ne yazık ki hiçbir işe yaramıyor, ama ilginçtir ki seninki görüntü veriyor belki de bu kırılmamıştır.

Hocam kartı tamire verdim kartta kısa devre varmış tamir yaptırayım mı sizce yani kaç yıl dayanır acaba?

5-6 yıllık bir kartsa yaptırma derim, onun yerine daha güncel bir kart alırsınız sizi götürür. AMD ekran kartlarını da tercih etmenizi önermem onun yerine NVIDIA almanızı öneririm, işlemci olarak AMD çok çok güzel ancak ekran kartı teknolojisinde bence hala NVIDIA'ya göre kötüler. Eğer kart yeni ve driverları da güncelse ve çok yüksek bir fiyat istemezlerse yaptırın. Ancak belirteyim kartınız AMD kartsa ömürlük kartlar olarak bakmayın, bazıları beni linçleyebilir, linçlesinler fakat NVDIA + ASUS pcb li kartlar , neredeyse ömür boyu kullanım sunuyor.Mesela hayatım boyunca yaklaşık 5 ekran kartı değiştirdim bunların hepsi AMD kartlardı , 3-3.5 yıl önce NVDIA gt 1030 aldım belki 3-4 kez macun değiştirdim , açtım kapattım oynaştım hala da beni götürüyor hiç bir problemi olmadı(ve hâlâ güncelleme geliyor).Bunlar benim tecrübelerim doğrultusunda oluşturduğum bir yol , ben dünyaya birdaha da gelsem ekran kartı için AMD tercih etmem.
Edit: İşlemci olarak kötü olduklarını söylemiyorum hatta bence şuan intel'den daha iyi , fakat ekran kartı için henüz pişme aşamasındalar.

Son düzenleme:
5-6 yıllık bir kartsa yaptırma derim, onun yerine daha güncel bir kart alırsınız sizi götürür. AMD ekran kartlarını da tercih etmenizi önermem onun yerine NVIDIA almanızı öneririm, işlemci olarak AMD çok çok güzel ancak ekran kartı teknolojisinde bence hala NVIDIA'ya göre kötüler. Eğer kart yeni ve driverları da güncelse ve çok yüksek bir fiyat istemezlerse yaptırın. Ancak belirteyim kartınız AMD kartsa ömürlük kartlar olarak bakmayın, bazıları beni linçleyebilir, linçlesinler fakat NVIDIA + ASUS PCB'li kartlar, neredeyse ömür boyu kullanım sunuyor. Mesela hayatım boyunca yaklaşık 5 ekran kartı değiştirdim bunların hepsi AMD kartlardı, 3-3.5 yıl önce NVIDIA GT 1030 aldım belki 3-4 kez macun değiştirdim, açtım kapattım oynaştım hala da beni götürüyor hiçbir problemi olmadı(ve hâlâ güncelleme geliyor).bunlar benim tecrübelerim doğrultusunda oluşturduğum bir yol, ben dünyaya bir daha da gelsem ekran kartı için AMD tercih etmem.
Edit: İşlemci olarak kötü olduklarını söylemiyorum hatta bence şu an Intel'den daha iyi, fakat ekran kartı için henüz pişme aşamasındalar.

Hocam 5 aylık kart eski olsa yaptırmazdım vallahi 800TL ücret talep ettirdiler.

Eğer aynı özellikte benzer bir kartın sıfırını 1000-1500TL'ye bulabiliyorsanız tamir ettirmeyin, fakat bulamıyorsanız bence tamir ettirilebilir.

Hocam tamirci besleme çiplerini tamir etti ama bana bu sorun güç kaynağından dolayı olmuş olabilir diyor güç kaynağının arızalı olup olmadığını nasıl anlayabilirim sizce?

BIOS girip 12v 5V 3.3v değerlerine bakın voltajları nasıl veriyor diye
Veya içini açmayı biliyorsanız içini açıp şişen kapasitör var mı yok mu bir göz atın

1646154534377.png

Böyle şişen kapasitörler varsa muhtemelen bozulmuştur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı