5-6 yıllık bir kartsa yaptırma derim, onun yerine daha güncel bir kart alırsınız sizi götürür. AMD ekran kartlarını da tercih etmenizi önermem onun yerine NVIDIA almanızı öneririm, işlemci olarak AMD çok çok güzel ancak ekran kartı teknolojisinde bence hala NVIDIA'ya göre kötüler. Eğer kart yeni ve driverları da güncelse ve çok yüksek bir fiyat istemezlerse yaptırın. Ancak belirteyim kartınız AMD kartsa ömürlük kartlar olarak bakmayın, bazıları beni linçleyebilir, linçlesinler fakat NVIDIA + ASUS PCB'li kartlar, neredeyse ömür boyu kullanım sunuyor. Mesela hayatım boyunca yaklaşık 5 ekran kartı değiştirdim bunların hepsi AMD kartlardı, 3-3.5 yıl önce NVIDIA GT 1030 aldım belki 3-4 kez macun değiştirdim, açtım kapattım oynaştım hala da beni götürüyor hiçbir problemi olmadı(ve hâlâ güncelleme geliyor).bunlar benim tecrübelerim doğrultusunda oluşturduğum bir yol, ben dünyaya bir daha da gelsem ekran kartı için AMD tercih etmem.
Edit: İşlemci olarak kötü olduklarını söylemiyorum hatta bence şu an Intel'den daha iyi, fakat ekran kartı için henüz pişme aşamasındalar.