Oyunlarda "Power saving mode" hatası

mami122

Centipat
Arkadaşlar merhaba; bundan yaklaşık 1 ay önce termal macun sürdürmek için bilgisayarımı tamirciye verdim fakat macun sonrası evde açıp deneyince, oyun esnasında bir süre sonra Power saving mode hatası veriyor. Bunun ne zaman olacağı da pek belli olmuyor. Garantiye yolladım, montaj hatası olduğu için ekran kartı PCB arızası olduğunu söylediler. Sizce ne yapılabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS girip 12v 5V 3.3v değerlerine bakın voltajları nasıl veriyor diye.
Veya içini açmayı biliyorsanız içini açıp şişen kapasitör var mı yok mu bir göz atın.

Eki Görüntüle 1319947

Böyle şişen kapasitörler varsa muhtemelen bozulmuştur.

Hocam kartı tamir eden adam 350watt düşük olduğu için böyle olduğunu söylüyor en az 500 tak diyor sizce.

1646160485544.png

Gerek yok bence hocam zaten maksimum 75 watt tüketiyor işlemciniz 65 watt tüketiyor yani bilgisayarcı sizden elimdeki malları da satın al tarzı bir hamle uyguluyor gibi.

Yok kendisi sadece ekran kartı tamiri yapıyor ama bana şöyle dedi ekran kartı işlemci RAM hepsi enerji tükettiği için yetmez dedi sizce hocam?

Yok kendisi sadece ekran kartı tamiri yapıyor ama bana şöyle dedi ekran kartı işlemci RAM hepsi enerji tükettiği için yetmez dedi sizce hocam?

RAM'in tükettiği enerji benim kullandığım en kötü pilleri bile şarj etmez :D
RAM falan çok az tüketir zaten 4 adet fanınız olsa bile maksimum 20 watt bile tüketmez.

Hocam birkaç yerde okudum vallahi RX560 için 500watt daha uzun ömürlü olur diyorlar parçalar için ama tam emin olamadım.

Daha uzun ömür PSU ile alakası yok ya saçma bir şey okudunuz ya da ileride sistem güncellenirse yeni PSU alınmaması için yazılmış PSU ile ömrün hiçbir alakası yok eğer PSU arızalı değilse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı