Arkadaşlar öncelikle bu sorunu yaklaşık 2 senedir yaşadığımı belirterek başlamak istiyorum. Neden 2 senedir çözemediniz derseniz inanın benim de bir fikrim yok. 2 sene önce GTX 960 kartımla başlayan bu sorunlar, daha sonra RTX 2060 ile devam ederek hala çözülmemiş bir sorun haline geldi. Ayrıca 2 sene içerisinde 4 farklı ekran kartı kullandım ve hepsinde de aynı sorun mevcut. Çoğu oyunlarda DirectX, OpenGL, GPU, NVIDIA tarzında çeşitlli errorlar alıyordum. Sahip olduğum ekran kartını ASUS servisine aynı şekilde yaşadıklarımı anlatarak verdim. Kendilerinin de sorunlu olduklarını tam tamına 3 farklı kart için onaylayıp, doa(değişim) raporu verdiler. Bu dediklerim 1 sene içerisinde oluyor.
Bu sorunu çözmek için denemediğim yöntem kalmadı. Onlarca format, RAM ve PSU değişikliği, RAM testleri, gibi aklınıza gelebilecek her şeyi denedim. Hatta prizleri bile değiştirdim. Fakat bu sorun aynı şekilde hiçbir fark göstermeden devam etti. Bugün en son olarak yeni RTX 2060 almış olarak son çare size yazıyorum ve yardımlarınıza muhtacım. Çünkü bu sorun artık benim psikolojimi de bozmuş bulunmakta.
Son olarak size bir bilgi daha vermek istiyorum. Şu an elimde olan ekran kartı ve bundan önceki kartı arkadaşımın sisteminde denediğimde de sorun olmamıştı ama ben garantiye verdiğimde neden sorunlu denip, değişim onaylandı. Yani bir diğer soru ben ASUS'a tam 3 kere kartın bozuk olduğunu belirttiğimde ASUS kartı kontrol etmeden mi onay verdiler. Sonuçta kart arkadaşımın sisteminde gayet problemsiz çalışıyor.
Benim asıl sorunumu çözmek için ise ben sahip olduğum sistemde artık neyi değişmeliyim gerçekten hiçbir fikrim yok. Anakart veya işlemciden mi diye düşünüyorum fakat aşağıda paylaştığım görüntünün anakart ile ne alakası olabilir? Artık buradan sonrasını size bırakıyor ve yardımlarınızı istiyorum.
Video
Video 2