Oyunlarda RX5700 kullanımı aniden düşüyor

asilaslan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bugun PC de BF5 oynuyordum ve MSI Afterburner kullanırken bugun yine çok nadir karsılastıgım FPS düşüşüne tanık oldun. Ekran kartı kullanımı genelde %99 iken bugun %70-75 arası oldu ve bugun FPS oranı 2K da genelde 95-100 FPS araları alırken bugun FPS 55-60 civarına düştü ve PC'yi kapatıp açtıgımda ise oyunu tekrar açtım ve bu sefer %99 ekran kartı kullanımıyla 90-100 FPS'leri aldım fakat sorun neden kaynaklı anlam veremedim. Bazen böyle hatalara denk geliyorum sanki ara sıra darboğaz yapıyormus gibi oluyor. Fakat olmaması lazım boyle bir sistemde sorun, çünkü kapatıp açınca düzeliyor. Acaba bilen var mı sorun nedir?

Sistem özellikleri.

AMD Radeon RX5700.
AMD Ryzen 5 3600XT.
3000 MHz 16 GB RAM.
B450 M PRO Max anakart.
Xigmatek sıvı sogutmada mevcut.

Darboğaz gibi duruyor ama yapmaması lazım.
Şaşırtıcı.

Kapatıp açınca PC'yi normale dönüyor FPS, neden acaba?

BIOS'tan RAM'lere bakınız.

Baktım 3000 MHz'ye ayarlı.

Arkadaki her şeyi kapatın.
Açıksa V-Sync ve future frame rendering kapayın.

Arkadaki uygulamaları nereden kapatmam lazım?

İşlemciyi yoran uygulama anlık açılıyor olabilir mi? Virüs taraması yaptınız mı?

Evet virus bulunmadı fakat PC'yi kapatırken tam 25 - 30 sanıye geç kapanıyor. Arka planda anlık yoran olabilir belki diyecektim de bugun PC'yi açar açmaz bir böyle bir şey yaptı yeniden baslat dedim, duzeldı yine.

Arkada bir şeyler açılıyor olabilir mi?

Olabilir PC geç kapanıyor. 25-30 saniye sürüyor kapanması fakat nasıl kapatacağım arkada dönen işlemleri, bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı