Oyunlarda siyah ekran

hiutku

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bilgisayarıma dün temiz kurulum yaptım, her şey iyi gidiyordu fakat bir sorun vardı sabah hangi oyuna girersem gireyim bu siyah ekran sorunu ile karşılaşıyorum sorunu anlamış değilim, yardımcı olursanız sevinirim.
İşlemci; Ryzen 5 3600X.
Ekran kart; XFX fatboy RX 590.
Anakart; B450M S2H.
Monitör ile HDMI kablosu ile bağlı ve birden fazla kablo ile denedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir yere baktım Radeon Software 20 den öncesi sıkıntılı imiş 19.12.2 sürümünü kurdum var mıdır bir öneriniz dediğinizi deneyeceğim.
Hocam şöyle genel olarak bir sürümde sıkıntı olabilir fakat ben AMD kartlardan anladığım kadarıyla sizin en stabil değerler aldığınız sürüm size göre iyi sürümdür. Aynı sürümde bende sıkıntı çıkarken siz gayet stabil ayarlar alabiliyorsunuz. Dediklerimi bir deneyin. Sonra tekrar yazın. Bu hatanın PSU ile alakası olmadığını düşünüyorum. Saçma sapan AMD yazılımı ile uğraşmaya devam.

Hocam şöyle genel olarak bir sürümde sıkıntı olabilir fakat ben AMD kartlardan anladığım kadarıyla sizin en stabil değerler aldığınız sürüm size göre iyi sürümdür. Aynı sürümde bende sıkıntı çıkarken siz gayet stabil ayarlar alabiliyorsunuz. Dediklerimi bir deneyin. Sonra tekrar yazın. Bu hatanın PSU ile alakası olmadığını düşünüyorum. Saçma sapan AMD yazılımı ile uğraşmaya devam.
Bende de rx 580 var ama böyle bi sorun yaşamadım yani sadece 590 lara özel bişey mi bu ? Merak ettim sorunun neden olduğunu

Bende de rx 580 var ama böyle bi sorun yaşamadım yani sadece 590 lara özel bişey mi bu ? Merak ettim sorunun neden olduğunu
Hayır sadece RX 590'a özel bir durum değil. RX 460 ekran kartıyla bile bu sorunu yaşayanı gördüm. Birçok RX 500 serisinde de bu sorunu yaşayanlar mevcut aslında. Sorunun net bir çözümü veya neyin sebep olduğunu bilmiyorum. Konu sahibi arkadaşla aynı ekran kartını kullanıyoruz ve aynı sorunu yaşadık fakat benim ayarlarım onda çözüm olmadı. Yani bu sorunun net bir çözümü işte bu yüzden yok. Stabil sürüm bulasıya kadar veya Radeon ayarlarından stabil bir ayar bulması lazım başka türlü çözülmez.

1) Windows güncellemelerini tamamıyla indir
2) DDU programını indir güvenli modda ekran kartı driverını kaldır. Güncel olan ekran kartı driverını yükle, lütfen son sürümü değil, WHQL versiyonunu yükle.

Daha dün arkadaşınınkini uzak bağlantıdan yaptım. Siz driverları programla mı indiriyorsunuz?

1) Windows güncellemelerini tamamıyla indir
2) DDU programını indir güvenli modda ekran kartı driverını kaldır. Güncel olan ekran kartı driverını yükle, lütfen son sürümü değil, WHQL versiyonunu yükle.

Daha dün arkadaşınınkini uzak bağlantıdan yaptım. Siz driverları programla mı indiriyorsunuz?
Bunları bende denemiştim bu hatayı aldığım zaman. Ama çözülmemişti. Tabi konu sahibi arkadaşın problemi inşallah çözülür.

Arkadaş format atmış zaten, öncesinde bu problem var mıydı yok muydu? Varsa donanımlara bakabiliriz, fakat yoksa eğer yazılım %100 @07alone07
Evet bende yazılım diyorum zaten. Sürücüler arasında gezip duracak en stabilini bulasıya kadar. Ayrıca demiştim Frekans Mhz ve güç limitini düşürecek. Undervolt yapacak. Hangi ayarlarda çözüm bulursa.

Merhaba arkadaşlar sorunu çözdüm nasıl çözeceğimi sorarsanız monitör ile alakalı çok saçma fakat öyle sıkıntı yaratan monitörüm AOC 75 Hz 1 ms yeni monitör ise ASUS 60 Hz monitör yeniden eski monitörüme kavuşmak istiyorum kablo değiştirerek denedim fakat çözüm olmadı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı