Oyunlarda SSD mi HDD mi kullanılır?

Diyarakar

Centipat
Daha fazla  
Şimdi benim laptopumda HDD var bir de SSD'yi DVD yerine koyacağım. Yani toplamda 2 diskim olacak. Ben oyun oynarsam hangi disk devreye girecek? SSD mi HDD mi?

Yani SSD hızıyla mı olacak HDD hızıyla mı olacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaynağı kendi deneyimlerim. RDR 2, GTA V ve Watch Dogs 2 oynarken sabit diskim takılma ve objelerin geç yüklenmesi problemlerine sebep olmuştu, aynı oyunları SSD üzerinden oynadığımda ise sorun yaşamadım.

Sabit diskiniz de sorun olmuştur, objelerin yüklenmesi bilgisayarın işlem gücüne vs bakıyor. Depolama birimlerinin tek etkisi oyunun açılış süresini azaltması ve ara sahnelerin geçiş hızı.

Sabit diskiniz de sorun olmuştur, objelerin yüklenmesi bilgisayarın işlem gücüne vs bakıyor. Depolama birimlerinin tek etkisi oyunun açılış süresini azaltması ve ara sahnelerin geçiş hızı.
Alakası yok. Okuma ve yazma hızlarından kaynaklı olarak da objelerin geç yüklenmesi ve takılma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Yeni nesil açık dünya oyunları yüksek okuma ve yazma hızına ihtiyaç duyduğundan sabit diskler problem çıkarabiliyor. Ayrıca sabit diskimde de hiçbir sorun yok, test edildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alakası yok. Okuma ve yazma hızlarından kaynaklı olarak da objelerin geç yüklenmesi ve takılma gibi sorunlar ortaya çıkabilir sabit diskten kaynaklı olarak. Yeni nesil açık dünya oyunları yüksek okuma ve yazma hızına ihtiyaç duyduğundan sabit diskler problem çıkarabiliyor. Ayrıca sabit diskimde de hiçbir sorun yok, test edildi.
Aynen kardeşim, haklısın.

@Silinen üye

Bu videolarda veya aşağıda paylaştığım kaynaklarda oyun içi performans olarak hiçbir fark olmadığı belirtilmiş. Bahsettiğin objelerin geç yükleme vs olaylarından hiçbirinde söz edilmiyor. Şimdi sen bana argümanını savunacak bir kaynak at.

Bu video 53. saniyeden itibaren.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video 3.50.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Oyun testi.

Diğer kaynaklar.

@Silinen üye çabuk ol ama hadi bekliyorum.

Son düzenleme:
Bu videolarda veya aşağıda paylaştığım kaynaklarda oyun içi performans olarak hiçbir fark olmadığı belirtilmiş.
Performans farkı olamaz zaten, benim bahsettiğim anlık takılmalar.

Bak sana uzun uzun anlatmayacağım, Technopat'tan birkaç örnek atacağım sana. Bak mesela bu konudaki arkadaş GTA V'te objelerin geç yüklenmesi sorununu nasıl çözmüş ve kendisine oyunu nereye kurması önerilmiş;

Genelde HDD kaynaklı bir sorun. SSD'ye geçilirse bu gibi sorunlar ortadan kalkacaktır.

Atayım mı daha? Gidip SSD ile HDD'nin performans olarak karşılaştırıldığı makaleleri yolluyorsun, orada bahsedilmemesi normal çünkü bu bir performans sorunu değil, oyunlarda alınan FPS değerini etkilemez.

Artı -1 Eksi
@Silinen üye attığım yerlerde bahsedilmiyor diyorum. Bana yardım isteyen insanları atma, bu insanların çoğunun HDD'leri sorunlu oluyor. HDD hassas bir parça. Bana teknolojik bir araştırma bir kaynak at.
Aynen herkesin sabit diski bozuk, benim sabit diskim de HDTune sonuçlarının temiz çıkmasına rağmen bozuk. Doğru dürüst bir argümanın yok, şunun sabit diski bozuk bunun sabit diski bozuk aynen. Gerçi performans farkı olmaz dememe rağmen FPS testi ve yükleme süresi videosu gönderip argüman sunduğunu sanan birine edeceğim her laf ziyan. Zaman kaybı.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı