Rehber Oyunlarda stuttering sebepleri

Bende çok oluyordu. Denemediğim ayar kalmamıştı en son Process Lasso ile kendime özel ayarlar yapıp denedim oyunlar akıcılaştı.

Sisteminiz AMD mi?

Evet AMD sistem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
40.saniyeyi den sonrasını izlerseniz 44.de yapıyor mesela

3300X
1060 3GB.
16 GB RAM 3200MHz.
B450 m a Pro Max.
Cooler Master 600W 80 Plus.
SSD.
HDD.

Evet AMD sistem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
40.saniyeyiden sonrasını izlerseniz 44.de yapıyor mesela.

3300X.
1060 3GB.
16 GB RAM 3200MHz.
B450 m a Pro Max.
Cooler Master 600W 80 Plus.
SSD.
HDD.

En son düşüncem SSD sağlıgı 80'e düşmüş cok hızlı düşüyor HDD 12 senelik ama içinde oyun yüklü değil bunlar yapar mı diye?

M2.SSD'ye geçtiğim halde düzelmedi takılı SSD ve HDD çıkardım.

Son düzenleme:
Biostan RAMi 3200 MHZ yaptıktan sonra, SOC voltajını yükselttiniz mi? RAM voltajı ayarı yapılan segmentte SOC voltaj ayarları vardır. Rami önerilen hızlara çıkardıktan sonra orasını da ayarlayınca benim sistemimde kasma sorunu büyük oranda çözüldü. Sadece HDD'den açılan oyunlar eskisi gibi kasıyor.
Aşağıda kırmızı kalemle boyadığım yerdeki gibi yapıp dener misiniz? Özellikle SOC, VDDG CCD, VDDG IOD ve cLDO voltajları çok önemli.
1680709496876.png

Micro stuttering olayını PUBG'de çok yaşıyorum, sistemi ilk aldığımda neredeyse yoktu ama şimdi koşarken bile takılıyor gibi hissediyorum ki gerçekten oluyor. Sistem iyi olmasına rağmen atlayınca 70-90 arasına düşüyor fps, sizce sıkıntı nedir?

Arkadaşlar bu sorunu kendi bilgisayarımda çözdüm umarım sizinde çözülür. Sorunun kaynağı önbelleğe alınmış ram miktarının oyun sırasında serbest bırakılmaması, örnek olarak 16gb raminizin olduğunuzu farz edelim ve tarayıcıda gezinirken sistemde önbelleğe alınmış ram miktarı 8gb bu normal ama yüksek ram isteyen oyunlara girdiğimizde bu önbellekteki ram miktarının serbest bırakılması gerkiyor ama serbest bıraklımıyor buda stutter ve micro stutter gibi sorunlara neden oluyor. Sorun nedeni genel olarak bu ama başka sebeplerden de kaynaklanabiliyor. Önbelleğe alınmış ram miktarını 5 dakikada bir temizlemek için aşağıda bıraktığım videoyu izleyebilirsiniz. Çok lanet bir sorun Umarım sorununuz çözülür.

Eğer videodan exe dosyasını indiremediyseniz diye sitenin linkini bırakıyorum. Empty Standby List

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu sorunu kendi bilgisayarımda çözdüm umarım sizinde çözülür. Sorunun kaynağı önbelleğe alınmış RAM miktarının oyun sırasında serbest bırakılmaması, örnek olarak 16 GB raminizin olduğunuzu farz edelim ve tarayıcıda gezinirken sistemde önbelleğe alınmış RAM miktarı 8 GB bu normal ama yüksek RAM isteyen oyunlara girdiğimizde bu önbellekteki RAM miktarının serbest bırakılması gerkiyor ama serbest bıraklımıyor bu da stutter ve Micro stutter gibi sorunlara neden oluyor. Sorun nedeni genel olarak bu ama başka sebeplerden de kaynaklanabiliyor. Önbelleğe alınmış RAM miktarını 5 dakikada bir temizlemek için aşağıda bıraktığım videoyu izleyebilirsiniz. Çok lanet bir sorun umarım sorununuz çözülür.

Eğer videodan exe dosyasını indiremediyseniz diye sitenin linkini bırakıyorum. Empty Standby List

Hocam selam dediğiniz yöntem hala çalılıyor mu? Sanırım Micro stuttering sorunu yaşıyorum AC Odyssey oyununda 80-75 FPS almama rağmen acayip kasıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı