Çözüldü Oyunlarda sürekli artan VRAM ve RAM kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

speedy_vecdi

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16gb cl15 2667mhz oc3600mhz
SSD veya HDD modeli
480gb sata ssd 500gb m2 ssd
Ekran kartı
3060 12gb
Anakart
biostar a520h
İşlemci
R3 4300GE
Çoğu oyunda oyunu ilk açtığım anda ayarlarda gözüken miktar kadar VRAM kullansa da oyuna devam ettiğim 20-30 dakikalık süre içinde bu miktar sürekli artıyor ve sınıra ulaşıp sürekli drop yememe sebep oluyor. Bütün sürücülerim son sürüm ve oyunlarımda orijinal. Bilgisayara temiz kurulum Windows 10 kurdum. Tekrar denedim yine aynı sorun BIOS'u sıfırlamayı deneyeceğim belki yanlış bir ayar yapmışımdır diye ama hiç umudum yok ne yapmam lazım?

Çoğu oyunda oyunu ilk açtığım anda ayarlarda gözüken miktar kadar VRAM kullansa da oyuna devam ettiğim 20-30 dakikalık süre içinde bu miktar sürekli artıyor ve sınıra ulaşıp sürekli drop yememe sebep oluyor. Bütün sürücülerim son sürüm ve oyunlarımda orijinal. Bilgisayara temiz kurulum Windows 10 kurdum. Tekrar denedim yine aynı sorun BIOS'u sıfırlamayı deneyeceğim belki yanlış bir ayar yapmışımdır diye ama hiç umudum yok ne yapmam lazım?

O işlemci nedir?

VRAM konusu bende de geçerli sanırım GTA V ve R6 da ayarrları düşürüp VRAM gereksinimini azaltsam bile gidip dolaşıp sınıra dayanıyor anlayamadım eskiden böyle değildi sanki.

çözüm bulabildiniz mi

VRAM kullanımı izlemek için hangi program kullanıyorsunuz.
Driverlarini baştan kurmak çözebilir.

VRAM konusu bende de geçerli sanırım GTA V ve R6 da ayarrları düşürüp VRAM gereksinimini azaltsam bile gidip dolaşıp sınıra dayanıyor anlayamadım eskiden böyle değildi sanki.

Çözüm bulabildiniz mi?

Bende NVIDIA filtreyi kapatınca düzeldi ama baska sorunlar yüzünden iade ettim kartı şu an 2. el 3070 Ti kullanıyorum aynı sistemle sorun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı