Oyunlarda Tearing Sorunu

WOODCUTTER

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Arkadaşlar selam, LG 29UM68-P ultrawide monitöre sahibim. GTX1080 kullanıyorum. Monitör 75 Hz ve oyun 75 FPS olmasına rağmen aşırı derecede tearing oluyor. V-sync'yi açınca lag oluyor. Özellikle LOL'de çok fazla oluyor. Çok araştırdım fakat çözümü bulamadım ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
Tamamda dostum VG248QE monitörde neden bu sorun olmuyordu?
Çünkü o monitör 144 Hz. Gerçekten 144 Hz ile 75 Hz monitörü bir tutmuyorsunuzdur umarım. Buraya da aradaki farkı daha net görmen için bir video bırakayım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Düzenleme: Ben de 1 ms ve 75 Hz monitör ile LoL oynuyorum ve V-Sync kapalıyken gerçekten çok fazla yırtılma oluyor. İnanılmaz fazla göze çarpıyor. Önerim V-Sync açman o monitörle oynarken.

Dostum ben tearing sorunu var diyorum kasıyor demiyorum.
RTSS programındaki Scanline Sync özelliğini araştır.
Denedim Türkçe olarak zaten tek bir yerde anlatımı var bütün değerleri denedim oda bir şey değiştirmedi maalesef.

Dostum ben tearing sorunu var diyorum kasıyor demiyorum.
Tamam zaten ben de diyorum ki tearing(yırtılma) videoda da görebildiğin gibi 60 Hz'de çok daha belirginken 144 Hz'de o kadar da belirgin değil. O yüzden iki monitör arasında fark olması da gayet doğal. Ayrıca tekrar okursan belirtmişim ben de 75 Hz monitör ile oynadığımı ve önüne geçemiyorsun özellike LoL'de.

Önüne geçemiyorsun diye bir şey yok ki dostum o kadar insan nasıl oynuyor normal bir şekilde bende zamanında oynuyordum 60 FPS ile gram alakası yoktu bununla. Demek ki bir sorun var.

Bu arada 2 video ekledim daha net anlaşılır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Arkadaşlar bu arada farklı oyunlarda test ettim çok bariz belli oluyor ve rahatsız edici.

E: 1080P 60Hz bir monitörde test ettim oda aynı şekilde tearing bariz belli oluyor.

Eski monitörde hiçbir sorun yoktu çıkartıp taktım neden oluyor anlamıyorum ki.

@Recep Baltaş sizce neden oluyor olabilir? Ekran 75Hz oyunda alınan 75 FPS olmasına rağmen bütün oyunlarda bu şekilde yırtılma meydana geliyor. Freesync destekleyen ekran karti şart mı yani alırsam kesin olarak düzelecek mi?

Son düzenleme:
Şuanda 144Hz'den devam ediyorum. Herhangi bir sorunum yok. Uzun süre 144Hz kullandığım için herhalde bu kadar gözüme kötü geldi. 144Hz gibi bir nimet varken 60Hz kullanan insanlar gerçekten çok şey kaybediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…