Oyunlarda ve Photoshop Gibi Uygulamalarda Mavi Ekran ve Takılma Sorunu

fearlesshuman

Hectopat
Makaleler
4
Bazı oyunlarda alt tab yaptıktan sonra mavi ekran alıyorum veya bilgisayar takılıyor ve yaklaşık 10 saniye sonra tekrardan kendine geliyor. Aynı sorun Photoshop'ta daha çok meydana geliyor. Güncellemeleri yaptıktan sonra mavi ekran almadım fakat takılma sorunları yaşıyorum. Mini dump dosyalarını mavi ekran aldıktan sonra silmiştim bu yüzden mini dump dosyasını paylaşamıyorum. Bir daha mavi ekran yersem mini dump dosyasını paylaşırım. Mavi ekranda çıkan yazılar değişiyor fakat genel olarak aşağıdaki yazdığım gibi.
Güncelleme: Photoshop'u entegre grafik ile açtım fakat yine aynı sorun oldu.

Mavi ekranda yazan hatalar şu şekilde:

Mavi Ekran 1
Durdurma Kodu: VIDEO_TDR_FAILURE
Başarısız: nvlddmkm.sys

Mavi Ekran 2
Durdurma Kodu: VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR

Windows 10 1709
GTX 1050 TI
Intel HD Graphics 630
i5 7300HQ
8GB RAM
NVIDIA sürücüleri güncel.
Intel HD Graphics sürücüleri güncel.
Windows güncel.

Bilgisayar muhtemelen değiştirilen grafikler arasında geçiş yapamıyor. Ben aynı sorunu daha eski bir sürücü yükleyerek çözmüştüm. Tabi o sürücüyü bulana kadar da intel HD graphics aygıtını devre dışı bırakmıştım.
Aşağıdaki linkte de hatanızın nvidia driverlerinden kaynaklandığı yazmakta. Son bir olasılık da RAM problemi diyor. İsterseniz bu basamakları takip edin.
Video_TDR_Failure (nvlddmkm.sys) on Windows 10 [Fixed] - Driver Easy

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı