Çözüldü Oyunlardaki CPU ve GPU sıcaklığım yüksek mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ixdrone

Decipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi / Oyun geliştirici
İşlemci: i7 9700 (K'sız olan)
Kart: MSI RTX 2070 Super Ventus OC.
Kasa: Xigmatek Cockpit.

Boşta iken işlemci sıcaklığı: 40 civarında.
Boşta iken ekran kartı sıcaklığı: 35 civarında.

Kasanın önünde 3 tane 12cm fan var. Havayı içeriye çekiyor.
Kasanın üstünde, arkasına doğru 12cm 1 fan var, havayı dışarıya atıyor.
Kasanın arkasında 1 tane fan var o da sıvı soğutucu için. 12cm'lik tek fana sahip bir sıvı soğutucu kullanıyorum.

CS:GO gibi oyunlarda sıcaklıkla 55-65 civarında iken, Watch Dogs 2 oynarken; işlemci de, ekran kartı da 85 dereceyi görüyor ve sabit 85 derecede çalışıyor. Oyunu kapattıktan 60 saniye sonra ikisi de 50 derecelere iniyor.

Tecrübem olmadığı için soruyorum. Sıcaklık değerleri normal mi? Sistemin zarar görmemesi için, bileşenlerin sıcaklıkları maksimum kaça kadar çıkmalı?

Çözüm
Aslında yapacak bir şeyin yok. CM, içine kalkıp saçma bir macun koyacak hali yok. Mastergel bir macun koymuştur.

Ama dikkatimi çeken şey şu oldu, 3 tane fan içeri hava verirken, 2 tane fan atıyor. Acaba içeride sıcak hava birikiyor olabilir mi?

Her şey normal tedirgin olmana gerek yok .

Hava sirkülasyonu sorunu olabilir. Hava içerde dönüyorsa ısınabilir CPU.
Sorun o olabilir mi bilmiyorum ama, oyundan çıktıktan 1 dakika sonra 85 dereceden 50 dereceye iniyor sıcaklık. Sirkülasyon sorunu olsa, bu kadar hızlı inmez diye düşünüyorum?

Sorun o olabilir mi bilmiyorum ama, oyundan çıktıktan 1 dakika sonra 85 dereceden 50 dereceye iniyor sıcaklık. Sirkülasyon sorunu olsa, bu kadar hızlı inmez diye düşünüyorum?
hocam işlemci sıcaklığı yüksek gibi ama ekran kartınızın modeli ventus olduğu için o derece normal. İşlemciye gelince hava 120mm bir sıvı soğutma kullanıyorsun çok serin çalışmasını beklemiyorum zaten ama yüksek gibi geldi. Kasanın yan kapağını çıkararak kasadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenebilirsin. Kapağı çıkardığında elbet düşüş olacaktır ama yüksek bir düşüş yaşarsan bu sana kasanın havadar olmadığını söyler.

i geldi. Kasanın yan ka
Kasa boşluklarında tozluk var. Tozlukla alakalı olabilir mi? Kasanın kendi tozluğu ama çıkartınca çok daha fazla hava çıkışı hissiyatına sahip oldum.
Not: Sıvı soğutmanınkini zaten çıkarmıştım. Üst tarafındaki, dışarı hava üfleyen için filtreyi çıkarınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…