Oyunlardan Alt Tab'a hemen geçmiyor

Horseman

Kilopat
Katılım
4 Haziran 2016
Mesajlar
309
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
web dizayn - modcu
Merhaba. Oyunu tam ekran pencereli modda oynuyorum Alt Tab'a hemen geçsin diye ama son 3 aydır taba geçerken 5-10 saniye arası bekliyor kafayı yemek üzereyim. DC de bas konuş yapıyorum bazen o da çalışmıyor 3-10 saniye sürüyor ve sesim gitmiyor. Yani arka planda masaüstü yüklü değil Alt Tab'a basınca yükleniyor işareti çıkıyor. Sistem masaüstünü veya arkada çalışan her neyse onları askıya alıyor gibi.

2 defa format attım sürücüleri sildim yükledim her şey güncel bakımlar Full yapıldı. Windows da oyun modunu açtım kapadım yine olmadı.

Eski sistemim işlemci R5 3500X anakart MSI B450M-A Pro Max
Şimdi işlemci R5 5600X anakart MSI MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi bu yeni sistemi kullanmaya başladığımdan beri sorun var

İşlemci ile anakarttan böyle sorun olacağını sanmıyorum. İlk defa çaresiz kaldım
 
Windows animasyonlarını kapatıp tekrar dener misiniz?
 
Son düzenleme:
Aklıma 2 şey geliyor ya OS ya da GPU driver sıkıntısı. Önce ekran kartı sürücüsünü güncelle güncel ise 1 önceki Recommended sürümünü kur. (Öncesinde DDU ile kaldır) sıkıntı devam ediyorsa Win10 1909 sürümünü kurup güncelleştirmeleri kapatıp dene. %50 ihtimal var
 
Aklıma 2 şey geliyor ya OS ya da GPU driver sıkıntısı. Önce ekran kartı sürücüsünü güncelle güncel ise 1 önceki Recommended sürümünü kur. (Öncesinde DDU ile kaldır) sıkıntı devam ediyorsa Windows 10 1909 sürümünü kurup güncelleştirmeleri kapatıp dene. %50 ihtimal var

Ekran kart driver güncel hatta 2 kez DDU ile kaldırdım tekrar kurdum olmadı format attım düzelmedi. Sanırım bu sorun başlayalı 5-6 kez güncelleme geldi.

Windows veya ekran kartı sorunu var galiba değil mi? Sizce masaüstünü hazırda bekleten şey nedir? Ekran kartı ve belleği mi?
 
Tam ekran pencereli yerine normal tam ekran kullan ve oyun çözünürlüğü ile masaüstü çözünürlüğü aynı olsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı