Oyunlardan soğumak

Arkadaşlar eski oturduğumuz evde fiber varmış sinirden çıldıracam birazdan. Taşınma mevzusu 5 sene önce olduğu için internetle alakam yoktu. Şu an şokta gibiyim gerçekten.
İlçede fiber olan 2 yerden bir tanesi orası diğeri ise internet kafelerin olduğu mahalle.

PS4 alıp oyunları kutulu şekilde 2. el al sat yaparak 30-40₺'ye her oyunu oynamış olabilirdiniz.

@inPijamas Hala ne alacağıma karar vermedim. Ps4 seçeneklerim arasında. Maalesef pek takas yapabileceğim yer yok. Ps4'ü olanların çoğu FİFA PES dışına çıkmıyor.

Seninkine benzer durumu ben de yaşıyorum. Osmaniye Merkez'de oturuyorum 16'yı geçen yer yok doğru dürüst.
Korkut Ata Üniversitesi'nde okuyorken 100 Mbps internet kullanıyordum. Bir Bluray filmi indirmem yaklaşık 1.5 saat sürüyordu. Sırf interneti için okunur bu okulda ama ne yazık ki bıraktım yurt çevresi yüzünden. Eduroam sen ayrıydın be.

Hepimizin derdini kelimelere dökmüşsün.. naçizane olarak şunu belirtmek isterim.
Konsol da oyun oynamak ile PC de oynamak bambaşka deneyimler.. Bu doğrultuda bence ilk önce hangisinin sana hdaha çok hitap ettiğini belirlemen lazım. (mouse ile BF1 oynamak vs Analog controller ile BF1 oynamak)
Eğer; Konsol sana daha yakın ise ( teknolojisi, oyuncular arası aynı teknolojinin kullanılması vsvs) Ben PS4 Pro tavsiye ederim ( 4K tv olduğunu varsayarak) oyunlar 200tl bandında evet, ama şu an Türkiye'de 2. el ürünlerin satış sirkülasyonu çok yüksek Özellikle yeni gelen firmalar vs ile de tırmanış içinde. bu sayede 200TL ye aldığın oyunu 2-3 ay içinde 30-40 tl eksik fiyata satabilir ( senin oyun oynama maliyetin 30-40TL olur, elinde de oyun kalmamış olur), ya da tam tersi, 2-3 ay sonrasında 30-40 ucuza alabilirsin.

Ama yok PC bana daha yakın dersen, (daha çok kişiselleştirme daha çok özel ekipman vs) bu Sefer de Laptop/Gamebook vs tavsiye ederim.
yine aynı kanallar üzerinden 1-2 aylık ( 22-23 ay garantili 0 ayarında ) cihazlar 1500-2000TL ucuza satılmakta.
Hem yeni nesil laptop/gamebooklar'ın performansı artık çok yüksek hemde özellikle 2. el piyasasında sirkülasyonu çok daha hızlı. ayrıca desktoplarda parça satış vs durumları da teklif edilebiliyor.. bu da elinize geri gelecek parayı negatif etkileyebiliyor....

şahsen kendim son 1.5 ayda aşağıdaki ürünleri yanlarındaki fiyatlar ile satın alındığına bizzat şahit oldum. (3. cihazı bizzat ben satın aldım)

MSI 17" GE72MVR Apache, i7-7700,120Hz, GTX1070,16GB,1TB+256GB SSD ---> 6000TL 5 aylık Amazondan alınma cihaz, 19+3 Global Warranty devam etmekte (register edilince +3 ay ekliyor MSI)
Lenovo Y520 legion 15", i7-, GTX1060 Q-Max ,16GB,2TB+256GB SSD ---> 5000TL 1 aylık MediaMarkt alınma 23 ay Garanti
Monster, 15", i7-, GTX1050Tİ,16GB 2666MHZ ,1TB+256GB SSD ---> 4000TL 3aylık direk Fokus bilgisayardan alınma

evet az rakamlar değil, ama 0'larından en az %25 ucuzlar, ve şimdiye kadar sorun çıkarmadılar. ( tabiiki riskler var ama "bence" her elektronik ürün alışverişinde olan riskten fazlası yok..

umarım yardımcı olabilmişimdir

Son düzenleme:
@warning1903 Dediğiniz gibi pc platformu daha rahat kontrol bakımından. Deneyimli olduğum için de daha güzel gelecektir fakat meblağlar yüksek. Fps oyun türü favorim. Mause ile oynamak daha rahat ve güzel olacaktır ve hep bunu savundum. Ps4 daha çok tutulan ve yaygın bir konsol. Fakat arkadaş çevrem olsun bölge olsun PES FİFA dışında oynanan oyun yok. Konsoloyun gibi internet sitelerinden takas yapabilirim fakat kâr oranı çok yüksek. O yüzden gamepad, üyelik vs. bakımından Xbox düşünüyorum.
Laptoplar dediğiniz bakımdan daha avantajlı ve mantıklı. Fiyatlar da uygunmuş. Tek eskisi ısı sorunu gibi gözüküyor. O da üst modellerde çözülmüştür diye tahmin ediyorum.
Teknoloji dediğiniz gibi şans işi. Risk her zaman var. Güvenilir bir yerden temin edilince o sorun da ortadan kalkar.
Yardımınız ve fikriniz için teşekkür ederim.

@GhostSoldier hocam aynen dediğin gibi, artık ısınma eskisi gibi sorun olmuyor. Laptop ile aralıksız 6-8 saat BF1 oynuyorum, bana mısın demiyor. zaten üreticilerde laptopun kasasını değiştirip, soğutma performansını artırıp, "gamebook" ismi ile satıyor ( işlemci ram vs diğer bileşenler hep aynı)

Yukarda yazdığım MSI ve Monster ürünleri gamebook mesela, gayet kalın&ağır ve ve fan açısından çok başarılı. Hatta kendi kullandığım ürünün fanına isim taktim Ejderha nefesi diye önüne soğuk içecek koymak büyük hata
Lenevo ise standart notebook, ince &zarif, ancak bu zerafetin bedeli de 1060 Q-Max olarak karşımıza çıkıyor ( ortamala standart 1060GTX e göre %12 performans kaybı [ancak %25 az ısınma] fps olarak ta oyundan oyuna 7-13 arası ( kaynak notebookcheck)
ben izmir'de ikamet ediyorum, riske hiç girmiyorum ve notebook stand soğutucu kullanıyorum. şu an mesela bu mesajı notebook soğutucu üzerinde olarak yazıyorum

Sözün özü, biraz araştırınca hem bütçeye, hem hayallere&heveslere uygun bir cihaz bulabilirsin bence. benim aklımda laptop alma fikri yokken, öylesine bakarken bulduğum laptopu f/psebebi ile aldım.. Çokta memnun. Diğer cihazları da arkadaşlarıma aldık benim cihazın f/p başarısı doğrultusunda.

PS4/Xbox konusuna hiç girmiyorum, çünkü noktayı koymuşsun Türkiye'de konsol=PES/FIFA

Ayrıcabu içten konuyu açtığınız için ben teşekkür ederim

@warning1903 Ejderha nefesi Güzel isimmiş gerçekten. Ben de severim eşyalarımla bağ kurmayı. Laptop alırken kalın olması benim için sıkıntı değil. Altındaki soğutmaya güvenmen çok iyi oluyor. "Çok oynarsam yanar mı?" "Keşke almasaydım" "Isındı gene kasıyor oyun ya" gibi ifadeleri kullanmak yerine biraz ağır olsun daha iyi. Güzel bir f/p ürünü bulursam neden almayayım. Arkadaş çevresi oyununuzu çok etkiliyor. Mesela Xbox tayfam olsa Sea of Thieves oynamak güzel olurdu. Pc alırsam ekleriz birbirimizi oynarız herhangi bir oyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…