Hepimizin derdini kelimelere dökmüşsün.. naçizane olarak şunu belirtmek isterim.
Konsol da oyun oynamak ile PC de oynamak bambaşka deneyimler.. Bu doğrultuda bence ilk önce hangisinin sana hdaha çok hitap ettiğini belirlemen lazım. (mouse ile BF1 oynamak vs Analog controller ile BF1 oynamak)
Eğer; Konsol sana daha yakın ise ( teknolojisi, oyuncular arası aynı teknolojinin kullanılması vsvs) Ben PS4 Pro tavsiye ederim ( 4K tv olduğunu varsayarak) oyunlar 200tl bandında evet, ama şu an Türkiye'de 2. el ürünlerin satış sirkülasyonu çok yüksek Özellikle yeni gelen firmalar vs ile de tırmanış içinde. bu sayede 200TL ye aldığın oyunu 2-3 ay içinde 30-40 tl eksik fiyata satabilir ( senin oyun oynama maliyetin 30-40TL olur, elinde de oyun kalmamış olur), ya da tam tersi, 2-3 ay sonrasında 30-40 ucuza alabilirsin.
Ama yok PC bana daha yakın dersen, (daha çok kişiselleştirme daha çok özel ekipman vs) bu Sefer de Laptop/Gamebook vs tavsiye ederim.
yine aynı kanallar üzerinden 1-2 aylık ( 22-23 ay garantili 0 ayarında ) cihazlar 1500-2000TL ucuza satılmakta.
Hem yeni nesil laptop/gamebooklar'ın performansı artık çok yüksek hemde özellikle 2. el piyasasında sirkülasyonu çok daha hızlı. ayrıca desktoplarda parça satış vs durumları da teklif edilebiliyor.. bu da elinize geri gelecek parayı negatif etkileyebiliyor....
şahsen kendim son 1.5 ayda aşağıdaki ürünleri yanlarındaki fiyatlar ile satın alındığına bizzat şahit oldum. (3. cihazı bizzat ben satın aldım)
MSI 17" GE72MVR Apache, i7-7700,120Hz, GTX1070,16GB,1TB+256GB SSD ---> 6000TL 5 aylık Amazondan alınma cihaz, 19+3 Global Warranty devam etmekte (register edilince +3 ay ekliyor MSI)
Lenovo Y520 legion 15", i7-, GTX1060 Q-Max ,16GB,2TB+256GB SSD ---> 5000TL 1 aylık MediaMarkt alınma 23 ay Garanti
Monster, 15", i7-, GTX1050Tİ,16GB 2666MHZ ,1TB+256GB SSD ---> 4000TL 3aylık direk Fokus bilgisayardan alınma
evet az rakamlar değil, ama 0'larından
en az %25 ucuzlar, ve şimdiye kadar sorun çıkarmadılar. ( tabiiki riskler var ama "bence" her elektronik ürün alışverişinde olan riskten fazlası yok..
umarım yardımcı olabilmişimdir