Oyunlardan soğumak

Benim size tavsiyem Xbox One X almanız. Ayda 45 liraya yaklaşık 140 küsür oyununuz oluyor. Zaten biliyorsunuz gece 02:00-08:00 arası kotaya sayılmıyor. Böylece kotanızdan da gitmez. :)

İnternet servis sağlayıcısını değiştirmeyi denedin mi? İstanbul ve memlekette TürkNet'e geçtim çok rahat ettim. Taahhüt yok, fiyat sabit(60 TL), alt yapının müsade ettiğin en yüksek hız var, AKN yok. Telefon da her yöne 1000 dk ile dahil. Ek telefon ücreti falan da ödenmiyor. Tek fiyatla işi hallediyorsun. En önemlisi taahhüt ve AKN olmaması.

Memlekette en fazla 16Mbit ADSL var. Eskiden 12Mbit alıyordum, şimdi 15,5Mbit alıyorum. Eskiden 0,45Mbit Upload alıyordum, şimdi 0,90 alıyorum. Eskiden telefon hariç daha fazla ödüyordum, şimdi telefon dahil daha az ödüyorum.

İstanbul'da VDSL var, orada da 24Mbit DW ve 2Mbit UP alıyorum, yine fiyat aynı.

Ben de taahhütüm bittiğinde Türknet'e geçmeyi düşünüyorum. Netspeed'i ilk defa duydum, biraz araştırdım pek bir sorun göremedim onu da tercihlerimin arasına ekleyeceğim.

@Cleante O oyunların hikayesi insanı içine alıyor. Sağlam oyunlar olacağa benziyor. Fakat 250 TL o oyuna vermek yerine ben pc tercih ederim.
@Eray Çelik O konularda uzun süre araştırma yaptım. Çok bütçe dostu bir özellik. Yıllık 65 TL'ye EA access şahane bence. Ama dediğim gibi saniyede 800 KB'dan gece boyu 10 saatte 28 GB indiriliyor. Bu da bir oyunun 3 gecede inmesi demek. :')
@GCN AKK olmaması çok iyi olurdu. Evde olmadığım zamanlar indirme yapabilir hem de film izlerken yavaşlamasını düşünmezdim. Arkadaşım da geçti Türknet'e o da memnun. 16 Mbps bana indirme için yeterli olurdu diye düşünüyorum fakat süper hızlı(!) Vodafone taahhdütünün bitmesine daha var. Hatta sitenin altında bile Türknet reklamı çıktı.😂

Son düzenleme:
İstanbul'un ortasındayım ama bende de hala 16 Mbps var. Altyapı yok, geçemiyoruz güzel paketlere. Kota doluyorsa gece saat 2-8 arasını iyi değerlendirin.

İlk önce offline bir oyun indirirseniz daha sonra onu oynarken yine indirme yapabilirsiniz.

@Silinen üye Ttnet ile ilgili çok güzel anılar duymadım yakınlarımdan.:) Ama altyapıya göre değişiyor aslında verilen hizmet. Kötünün iyisi hesabı. :)
@Jira Dediğiniz gibi İstanbul'da bile altyapı yok. Güney Kore'nin %93'ü yaklaşık 1 Gbps internet kullanıyor. Biz kimi ülkelerden büyük şehirimizde ileriye gidemiyoruz. 2-8 arasını değerlendirmeyi düşünüyorum fakat şu an hız testi yapsam 3 Mbps'yi geçmiyor. AKK'yi geçmediğim zamanlar 7.5'u rahat görüyordum. Bu internet sağlayıcıları insanı keriz yerine koyuyorlar. Bilerek kısıyorlardır diye düşünüyorum. En kısa zamanda konuşacağım zaten.
Not: 2.75 DW 0.33 UP çıktı.

Son düzenleme:
Şu an yaşadıklarımı yaşıyorsunuz. Beni idare edebilecek bir dizüstüm var. Sürekli köye gitmem sebebiyle masaüstü de alamıyorum. Her şeyin artmasıyla beraber dizüstülerin de fiyatları artıyor. Bu sebeple git gide laptop almaktan umudu kesmiştim. Sonra benim de aklıma PS Plus üyelik ve PS4 almak geldi. Fakat PS4 bilgisayar rahatlığını vermiyor. Hadi diyelim aldık. Bu sefer de bende de internet devreye giriyor. Maksimum 16 Mbps destekleyen alt yapı var ilçede. Benim internetim 8Mbps/50Gb AKN. MP oyun oynamak hayal olduğu için bu sıralar SP ve hikaye odaklı oyunlara sardım ben de.

@78501 Çoğu kişinin bu tarz sorunları var. SP oyunlar çok güzel oluyor kafa dinlemek için. Kanser tayfa yok, ping yok, stres yok. Bir de şunu hiç sevmiyorum. Ben hikayeli bir oyunu alıyorum. Biri geliyor. "Torrent en eyesi moruq salksın sen" diyor. Şakalaşıp geçiyorum da kullanır kullanmaz ona kalmış bir mevzu ama marifetmiş gibi anlatıyor.
Bu gidişle herhangi uygun gelen platformu seçeceğim. Fikirleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler. Konu açık kalsın ki hem tartışmış hem de bilgilenmiş oluruz. Gelişmeleri ben haberdar ederim.:)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı