Oyunları SSD varken HDD'ye depolamak saçma değil mi?

Alikaplan801

Decipat
Katılım
3 Ekim 2020
Mesajlar
2.501
Makaleler
7
Çözümler
24
Merhaba, oyunları SSD varken HDD'ye depolamak saçma değil mi? Sonuçta SSD'de olan oyunlar daha hızlı açılıyor ve HDD'ye göre bir tık daha performanslı çalışabiliyor.
 
Performansından memnun kaldığınız bir HDD'niz varsa saçma değildir. Uzun ömürlü olmayan bir SSD kullanıyorsanız oyunları HDD'ye yüklemeniz SSD sağlığı ve ömrü açısından faydalı bir durumdur. Ben 2 senedir bu şekilde kullanıyorum olumsuz bir yanını görmedim. Kullandığım programlar ve işletim sistemi SSD üzerinde kurulu iken oyunlarım HDD üzerinde kurulu.
 
Daha hızlı açılır ama FPS farkı olmaz. Buradaki durum şu; tüm oyunlarınızı yükyebilceğiniz kadar fazla SSD kapasitesine sahip misiniz? Örneğin benim Studiomdaki bilgisayarımda mekanik disk yok. Her şey SSD'lerde. Ama evimdeki bilgisayarımda hala makenik disk kullanıyorum ve oyunlarımı mekanik disklere kuruyorum.

Aslında FPS farkı olmadığı yanlış. Oyunlar diskten sadece yüklenirken veri çekmiyor oyun içerisindede veri çekmeye devam ediyor. O yüzden FPS farkı oluyor. Nitekim YouTube üzerinde yapılan hemen hemen bütün testlerde FPS farkı gözleniyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında fps farkı olmadığı yanlış. Oyunlar diskten sadece yüklenirken veri çekmiyor oyun içerisindede veri çekmeye devam ediyor. O yüzden fps farkı oluyor. Nitekim youtube üzerinde yapılan hemen hemen bütün testlerde fps farkı gözleniyor.
Benim tecrübelerimde hiç bir zaman FPS farkı olmadı. Fark sadece bölüm aralarındaki yükleme ekranlarında olmakta.

Ancak kullandığım sistemlerde işletim sistemi her zaman SSD üzerinde oluyor. Oyun oynarken belli miktarda veri PAGE FILE üzerinden yazılıp/okunabiliyor. Ancak bu da SSD üzerinde olmakta. O nedenle FSP farkı görmüyor olabilirim.

Tamamiyle SSD ve tamamiyle mekanik disklerden oluşan iki farklı sistemde az da olsa FSP farkı olabilir.
 
Saçma değil, ama senin söylediğin şey kesinlikle "SAÇMA".

Çünkü 1GB/Maliyet kaç TL biliyor musun? Şuan ben sabit disklerimi kaldırıp SSD kullanacak olsam, GTA 5 + CS:GO + ETS + BF'ler = 300 GB+ bir depolama gerektiriyor. Benim en az 1 TB SSD almam gerekecek. 1 TB HDD ile 1 TB SSD, hatta 1 TB NVMe SSD kaç TL haberin var mı :D

Parası olan adam gider NAS dizer, 300 TB NVMe alır.
 
Ekran Alınt4ısı.PNG


Ekran Alıntısı.PNG

Ekran 2Alıntısı.PNG


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı