Steam 61 dolar, 2167 TL olarak çekildi

Desenize o zaman Steam'den oyun almak kumardan farksız.
USD alışverişleri maalesef öyle. Aylar önce bir Glocalzone siparişi vermiştim. 6100TL ödedim, sonrasında iptal ettim. İadesi 5700TL olarak geldi. O yüzden ben Steam alışverişlerimi sürekli cüzdan koduyla yapıyorum, öneririm sizlere de. Tek dezavantaj iade halinde paranın cüzdanda kalıyor olması, o da problem değil. İlla ki alınacak bir şey çıkıyor.
 
Bankalarda alış satış fiyatları piyasadan farklı olur. Kullandığın bankanın dolar alış fiyatına bakıp hesaplarsan tam tuttuğunu gorursun.
 
Steam dolara geçtiğinde beri oyun aldım veya iade ettim bankanın makas payı hiç yatmadı şimdiye kadar, artık oyun al iade et mantığı kumar oyununa döndü diyebilirim tabii karta iade yaptığınız zaman oyle eksik yatıyor.

Örnek 60 dolarlık bir oyunu 61 dolara alıyorum makar payı sayesinde.
 
Steam vergi almıyor senden. 1 dolar ise 1 dolar alıyor. "kurdan değil gaben vergisi sanırım." diye bir tabir tamamen yanlış.
Bankalar sağ olsun. Dolar kurunu normal kura göre dolar satış kurunu daha fazla makas payı alıyor. Komisyon böyle yüksek olduğunda da Steam'den dolar işlemi yaptığımız için 1 doları 32 TL'den almak yerine bankanın satış kuru 34 ise 1 doları 34 TL'den alıyor. Burada suç Steam'in mi peki? Yoksa ülkedeki doların yüksekliği ve bankanın komisyon miktarı mı? Bunu sorguladığında anlıyorsun olayı.

Oyunu iade ettiğiniz zaman komisyonu geri yatırmaz. Steam komisyon almıyor, bankan alıyor. O yüzden Steam aldığı kadarını iade ediyor. Burada olan komisyona yani sana oluyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı