Steam Oyunları TL ile mi dolar ile mi alacağız?

Oğuz Hakan

Picopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar başlıkta yazdığı gibi bugün itibarıyla Steam dolara geçmiş bulunmakta. Size sorularım şu:

1. oyun alırken kartımızda dolar mı bulunması lazım yoksa TL yükleyip oyunu alırken kartın içindeki TL'yi dolar kuru bazında oyun ne kadar ediyorsa o kadar karttan mı alacak?
2. ininal - Papara gibi kartlardan oyun alabilecek miyiz?

eğer soruyu tam anlatamadıysam kusura bakmayın, şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Oyun ücreti 10 dolar olarak gözüküyor diyelim. Kredi kartı bilgilerini girdin ve oyunu satın aldın. 10 dolar şuan tam olarak 288,03 Türk Lirası ettiği için senden de bu miktarda ödeme alacak. Oyundan arkadaşına da hediye etmek istiyorsun diyelim ancak dolar 10 kuruş arttı. Bu sefer 288,13 Türk Lirası çekecek. Bankanın ekstra ücret alacağını düşünmüyorum. Bazı bankalar dolar kurunu daha yüksek alabiliyor örneğin o an dolar 28 ama senden 28,30 alabiliyor ama Steam için bu geçerli mi onu bilemiyorum.

Anladım yorumlarınız için teşekkür ederim.
TL ile aldığını ama oyunlara 150 kata kadar zam geldiğini düşün.
Oyun ücreti 10 dolar olarak gözüküyor diyelim. Kredi kartı bilgilerini girdin ve oyunu satın aldın. 10 dolar şuan tam olarak 288,03 Türk Lirası ettiği için senden de bu miktarda ödeme alacak. Oyundan arkadaşına da hediye etmek istiyorsun diyelim ancak dolar 10 kuruş arttı. Bu sefer 288,13 Türk Lirası çekecek. Bankanın ekstra ücret alacağını düşünmüyorum. Bazı bankalar dolar kurunu daha yüksek alabiliyor örneğin o an dolar 28 ama senden 28,30 alabiliyor ama Steam için bu geçerli mi onu bilemiyorum.
Şöyle düşün oyunlara %400 zam gelmiş gibi düşünürsen sorun yaşamazsın sadece biraz psikolojin bozulur :D.
Örneğin 14.99 dolar kaç TL ediyorsa o sırada o kadar parayı TL olarak çekecek hesabından.
TL olarak alacaksın ama misal 10 doların kaç TL olduğunu kendin hesaplaman gerekecek yani ona göre yükleme yapacaksın.
TL ile alacaksınız. Yani dolar yüklemesi yapmanıza gerek yok. Evet ininal ile de alabileceksiniz alışveriş sürecinde değişen bir şey yok. Fiyatlara zam gelmiş gibi düşünün sadece.
1- Sizden TL olarak çekilecek.
2- Alabileceksin.

Yine Türk Lirası ile alınıyor. Sepette dolar görünür fakat ödeme ekranında TL'ye çevrilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı