Oyunların orijinal olması düşüncesi doğru mu?

Revivmeooi

Hectopat
Katılım
19 Mayıs 2020
Mesajlar
2.865
Çözümler
11
Evet, Türkiye'de son zamanlarda aşırı gelişen bir olay bu. Her yerde görüyorum torrent üzerinden oyun indiren insanlara "emek hırsızı" gibi şeyler söyleniyor. Sizce "her oyun oriijinal alınmalı, para yoksa oynanmamalı." Düşüncesi doğru mu? Özellikle bir oyun 300-400 TL olmuşken Türkiye'de parası olmayan gençlere "paran yoksa oynama!" gibi bir şey söylemek yanlış bence. Bağımsız oyunlardan bahsetmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Korsan oyunculuğun fazla olduğu ülkelerde oyun şirketleri, o ülkedeki pazardan zararlı çıkınca ne oyunlar o ülkenin dilinde çıkar, (Cyberpunk 2077 gibi) nede büyük şirketler bu pazara girer. Her oyun Türkçe çıkmıyor ama bu ileride çıkmayacak anlamına gelmiyor, o yüzden bu şirketlerin emeklerinin hakkını verelim ki, bizde söz sahibi olalım.
 
Çoğu oyunun demosu olmuyor bu yüzden denemek için torrent indirmekte bir sorun görmüyorum. Daha sonrasında beğendiyseniz indirimleri bekleyip bir şekilde almak doğru olacaktır.
 
Evet, Türkiye'de son zamanlarda aşırı gelişen bir olay bu. Her yerde görüyorum torrent üzerinden oyun indiren insanlara "emek hırsızı" gibi şeyler söyleniyor. Sizce "her oyun oriijinal alınmalı, para yoksa oynanmamalı." Düşüncesi doğru mu? Özellikle bir oyun 300-400 TL olmuşken Türkiye'de parası olmayan gençlere "paran yoksa oynama!" Gibi bir şey söylemek yanlış bence. Bağımsız oyunlardan bahsetmiyorum.

Bu konular neden çok arttı diye soracağım ama cevabı belli. Euro 9 ve oyun fiyatları 70-80DOLAR.

Sorunun cevabına gelince bir oyuna 600-700TL veremeyecek durumu olanlara lafım yok. Ama parası olup ta boş iş diye vermeyip oynayanlar ı doğtu bulmuyorum.
 
Yeni çıkan oyunların fiyatı malum. O yüzden korsan oynayana bir şey diyemem. Bana sorsanız sen oynuyor musun? diye. Oynamıyorum, bir oyuna 300-400 TL veremem. İyi indirim olursa alabilirim.
Yapacak bir şey yok. Türkiye'ye özel fiyatlandırma olmadığı sürece bu böyle olacak. Hem Türkçe dil desteği yok hem de 400 TL isteyecek, işe bak sen. Onlar dil desteği vermesinler, bizimkiler de korsana devam etsinler, hiç üzülmüyorum.
 
Şirketler oyunun fiyatını yerelleştirmek için bir adım atmıyorsa banane.
Diğer ülkelerde ciddi yerelleştirme uygulanırken bizde kurun aynısını yapıştırıp üstüne bir de kendileri ekliyor.
Yoksa CyberPunk gibi 250TL ve Türkçe desteği ile gel, canımı ye.
 
Ekonomik sebeplerden ötürü Türkiye orijinal yazılım kullanamıyor. Çoğu program ve oyun pahalı ülkemizde. Sonucunda insanlar korsana yöneliyor. Ne yalan söyleyeyim AutoCAD uygulamasını korsan kullanıyorum. Çünkü çok pahalı :)
 

Geri
Yukarı