Oyunu 2. HDD'ye kursam yavaşlar mı?

İşletim sistemi
Windows 10

slayersad

Hectopat
Katılım
15 Nisan 2020
Mesajlar
52
Çözümler
1
Yer
Antalya, Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar şimdi bende 2 tane 1TB'lık HDD var birinde sistem yüklü diğeri de depo. Ben oyunu sistemin yüklü olduğu HDD değil de diğer HDD'ye kursam yükleme ekranlarında yavaşlama olur mu? HDD zaten yavaştır bir de o yavaşlatırsa oynanmaz çünkü :D.

Oyun: Call of Duty Modern Warfare 2 Remastered.
 
Birazcık daha hızlı olabilir. Bir oyun açıkken depolama alanında 3 önemli iş yapılır:
1) Oyunun kendi dosyaları okunur (ve nadiren de olsa bir şeyler yazılır, "save" dosyaları gibi)
2) Windows'un kendisine ait arka plan servisler nadiren de olsa çalışırlar ve depolamadan bir şey okumak ya da oraya yazmak isteyebilirler.
3) En önemlisi; Windows'un olduğu bölümde bulunan sanal bellek birimi, RAM'de ikincil önemde olan herşeyi sürekli olarak depolamaya yazar veya oradan okur. Mesela açık dünya bir oyundasınız. İlk 100m mesafedeki herşey RAM'e yüklenirken, daha uzaktaki yerlerin nesneleri sanal belleğe yüklenebilir ve lazım olduğunda direk oradan RAM'e aktarılır. Bu da sanal belleğin sürekli olarak "potansiyel" gerekli bilgi ile doldurulup boşaltılması demek.

Siz birinci HDD'ye Windows'u kurunca 2 ve 3 numaraları işlemler orada kalıyor. İkinci HDD'ye de oyunu kurunca 1 numaralı işlem ikinci diskten yapılıyor. Böylelikler HDD'ler arasında bir nevi iş bölümü yapılmış oluyor.

HDD'ler okuma-yazma hızları çok sorun değil ama bir dosyadan diğerine geçme veya onları bulma hızları çok düşük. O yüzden bir HDD'den aynı anda 2 iş istediğinizde adeta durma noktasına gelebiliyor. Özellikle 3 numara, yüksek RAM isteyen oyunlarda ciddi kasılmalara sebep olabiliyor. Çünkü diskin üzerindeki okuma/yazma başlığı bir grup oyun dosyalarını RAM'e yüklenmek üzere ararken, bir başka grubu da yine kendi üzerinde bir yerlere not etmek üzere okumaya çalışıyor. Arada Windows Defender da bir şey isterse HDD iflas ediyor.

Yani kısaca, oyunu başka bir HDD'ye kurarak iyi yapmış oluyorsunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı