Oyunu açarken hard disk kafa vuruyor

Sleex0x0

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemimde SSD ve HDD mevcut. Windows SSD'ye kurulu. Oyunlarımda HDD'ye. Oyunları açarken hangi oyun fark etmeksizin HDD sanki kafa vuruyormuş gibi ses çıkartıyor. Aynı zamanda oyunlar çok geç açılıyor. Örnek verecek olursak Valorant'ta açılırken yükleme ekranında yarım saat bekliyorum ve HDD kafa atiyor sanki. Disk sağlığı iyi durumda bad sector yok. Bu kafa atma sesi oyunları açarken geliyor sadece.

Arkadaşlar sistemimde SSD ve HDD mevcut. Windows SSD'ye kurulu. Oyunlarımda HDD'ye. Oyunları açarken hangi oyun fark etmeksizin HDD sanki kafa vuruyormuş gibi ses çıkartıyor. Aynı zamanda oyunlar çok geç açılıyor. Örnek verecek olursak Valorant'ta açılırken yükleme ekranında yarım saat bekliyorum ve HDD kafa atiyor sanki. Disk sağlığı iyi durumda bad sector yok. Bu kafa atma sesi oyunları açarken geliyor sadece.
Aynı şey bendede oluyor durumlar tamamen aynı, bayağıdır sorun yaşamadım.
(HD Tune testi yap, sonuçları paylaş)

Diskin hasarlı.

HD Tune da sağlıklı olarak gözüküyor. Bunun için diski değiştirmem mi gerek. Oyunları SSD'ye kurabilirim ancak SSD 128 GB olduğu için alan yetmeyecek.
Aynı şey bende de oluyor durumlar tamamen aynı, bayağıdır sorun yaşamadım.

Galiba sorunu biraz biraz anladım gibi. HD Tune de diski tekrar taratıyorum şu an yine kafa atma sesi gibi bir şey geliyor. HDD üzerinde hangi işlemi yaparsam bu ses geliyor. Sanırım tek çözüm diski değiştirmek.

HD Tune da sağlıklı olarak gözüküyor. Bunun için diski değiştirmem mi gerek. Oyunları SSD'ye kurabilirim ancak SSD 128 GB olduğu için alan yetmeyecek.

Galiba sorunu biraz biraz anladım gibi. HD Tune de diski tekrar taratıyorum şu an yine kafa atma sesi gibi bir şey geliyor. HDD üzerinde hangi işlemi yaparsam bu ses geliyor. Sanırım tek çözüm diski değiştirmek.
Ses sizi rahatsız ediyor mu? Aynı sorunu bende yaşıyorum fakat dediğim gibi benim harddiskim yeni ve hd tune'da sorunda çıkmadı. Sorun yoktur bence.

Hocam diskte bir sorun gözükmüyor ise bir şey olacağını sanmam.

Ses sizi rahatsız ediyor mu? Aynı sorunu bende yaşıyorum fakat dediğim gibi benim hard diskim yeni ve HD Tune'da sorunda çıkmadı. Sorun yoktur bence.

Bu sesin kafa atma sesi olduğunada emin değilim. Kafa atma sesine benzemiyor ama benziyor gibi değişik bir ses. Ses beni rahatsız etmiyor ama oyun açılana kadar bu ses geliyor. Yükleme ekranlarında bu ses geliyor. Bilgisayarı tarattım virüs falan var mı diye virüs bulmadı.
Diskten hangi işlemi yapsam bu değişik ses geliyor. Şimdi ESET antivirüsden taratıcaktım bir de HDD'yi yine bu ses geliyor sürekli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı