Oyunu kaydedip alt+F4 attıktan sonra mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

AliTun18

Centipat
Daha fazla  
RAM
Xpg 2x16GB ddr5 6000mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 pro
Ekran kartı
Asus tuf rtx3060
Anakart
Gıgabyte b650m ds3h
İşlemci
Ryzen 5 7600x soket am5
Merhaba sorun baştan sona şöyle gelişti oyundan kaydetip alt+F4 attım sonra FPS düşüşü yaşadım ama 1-2 FPS gibi oldu sonra mavi ekran verdi ben sorunu bulmaya çalışırken sürekli mavi ekran vermeye devam etti en sonlarda artık Windows açılmaya başlarken mavi ekran veriyordu CMD kodlarıyla Windows'u sildim BIOS M.2'yi okumuyordu sonra bir bilgisayarcıya gidip Windows'u kurdurdum ama açıldıktan 1 dakika sonra yine mavi ekran yedim sorun ne anlayamıyorum Samsung 980Pro bu arada SSD sonra garantiye gönderdim okuma yazması normal demişler serviş fişinde ancak şöyle bir sıkıntı var vidalarla oynanmış yazıyordu serviş fişinde kendi soğutucusunu söktüm çünkü ama yine de bana gönderdikleri servis fişini de göndereyim belki bir fikriniz vardır şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

Merhaba sorun baştan sona şöyle gelişti oyundan kaydetip alt+F4 attım sonra FPS düşüşü yaşadım ama 1-2 FPS gibi oldu sonra mavi ekran verdi ben sorunu bulmaya çalışırken sürekli mavi ekran vermeye devam etti en sonlarda artık Windows açılmaya başlarken mavi ekran veriyordu CMD kodlarıyla Windows'u sildim BIOS M.2'yi okumuyordu sonra bir bilgisayarcıya gidip Windows'u kurdurdum ama açıldıktan 1 dakika sonra yine mavi ekran yedim sorun ne anlayamıyorum Samsung 980Pro bu arada SSD sonra garantiye gönderdim okuma yazması normal demişler serviş fişinde ancak şöyle bir sıkıntı var vidalarla oynanmış yazıyordu serviş fişinde kendi soğutucusunu söktüm çünkü ama yine de bana gönderdikleri servis fişini de göndereyim belki bir fikriniz vardır şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

Şu anda yeni bir M.2 alıp taktım Windows'u kurdum hiçbir sorun görünmüyor peki eski kullandığım M.2'yi tamir ettirebilir miyim bu tarz şeyler bozulduğnda çöpe mi gidiyor direkt?

Dosya Ekleri

• IMG_1941.jpeg
    IMG_1941.jpeg
    109,2 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Eski M.2'yi ne zamandan beri kullanıyorsunuz. Genellikle 2 yıl garantisi oluyor.

Eski M.2'yi ne zamandan beri kullanıyorsunuz. Genellikle 2 yıl garantisi oluyor.

4 ay oldu alalı az önce garantiden geldi aynı hatayı tekrarladı şu an sıfırlayıp başka SSD'ye Windows yükleyip Samsung Magician ile güncelleme varsa öyle bir deneyeceğim.

Birçok şekilde test yaptım hep normal sonuçlar aldım ancak sorun hiç düzelmedi en son Hard Disk Sentinel de yaptığım testlerde okuma normal ancak yazma yapmıyordu HD Tune ile yaptığım sonuçlarda hatalarla karşılaştım peki bu yazılımsal bir durum mu yoksa SSD arızalı mı?

Dosya Ekleri

• resim_2023-11-05_031941410.png
    resim_2023-11-05_031941410.png
    29,5 KB · Görüntüleme: 48
  • Ekran görüntüsü 2023-11-05 031857.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-05 031857.png
    35,8 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri