Oyunum Steam'de Çıktı Fikirlerinize İhtiyacım Var

Mantık ve matematik eksikliğine IQ sorunu da eklemek gerekiyormuş, az bile demişim. Oyunun değeri 10 lira etmiyordur veya ediyordur mevzu bu değil. Yapımcısı gelir-gider hesabını yapmış, 10 liraya satarsa dişe dokunur bir gelir elde edeceğini hesaplamış ona göre bir fiyat belirlemiş. Ama alıcı fiyatı fazla bulduğundan zarar etme pahasına dahi olsa indirim yapmış. Alın 2 liraya oynayın şimdi.

Oyun 10 lira, yani 1.50 dolar. İndirimli fiyatı 30 cent. Yani kısacası an itibariyle Türkiye’den oyun geliştirmek isteseniz Amerika’daki birisine oranla 6.85 kat daha dezavantajlı konumdasınız. Oyunu yapmak veya almak maliyetli değil biz fakiriz. Sizin gider karşılama gibi bir misyonunuz yoksa oyun yapan adamın da sizin istediğiniz fiyattan satma zorunluluğu yok.

Kütüphanemde de 10 lira altında bir sürü oyun var. Hiçbirinin de Steam’de yayınlanması için yaklaşık 700 birim ödediklerini düşünmüyorum.

Kısacası oyun pahalı, ama ticari bir ürün olduğu için kar amacı da güdüyor. Ticari amacı gelistirici için önemli olduğundan mecburen pahalıya satılıyor. İlk denemede sürümden kazanmayı denemek kolay iş değil maalesef.
 
oyun başarılı başlangıç yapıyorsanız gayet iyi 10tl çok diyenler olmuş ama beyler şuan çoğu yeni çıkan oyun 200-400tl arası he bu oyun onlar gibi mi 2d oyun diyenlerde olur bi oyuna 200tl gibi bir bütçe veren kişi başka oyunlara bakıp kendi oyun dünyasını geliştirmek birçok oyunu deneyimlemek isteyen kişi alır 2d oyunlarda zevk verir doğru yapılırsa. ben başarılı buldum eline sağlık kardeş
 
1598448214433.png

:D Çok güzel düşünülmüş yaratıcı bir şey hocam. Tebrik ettim sırf bu olaydan dolayı sizi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı