Oyunum Steam'de Çıktı Fikirlerinize İhtiyacım Var

Konuya geçmeden önce oyundaki müzikler dışında her şeyi ben yaptım, yaptığım ilk oyun ve evet dünyada 2D oyunlar da oynanıyor oyun denilen şey 3D oyunlardan ibaret değil. Zula'nın bir çakmasını daha yapmaktansa böyle bir şeyler yapmak bence daha mantıklı, ki bu daha başlangıç.

Eki Görüntüle 617968

oyunun Steam mağazası: Oyunun Türkçe fragmanı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: Fragmanda görseller normalde olduğundan çok daha soluk çıkıyor, nedense OBS o renkleri tam olarak kaydedemiyor bir türlü.

Oyun hakkında gereken bütün bilgiler Steam mağazasında verildiği için bir kez daha buraya yazmak istemiyorum. Yazmak istediğim şey ise yapacağım rehber hakkında. Türkiye'de daha önce hiç yapılmamış olan bir Steam'de oyun çıkartma rehberi yapacağım ve böylece Steam'de oyun çıkartmak isteyen bütün arkadaşlara bir nebze olsa dahi yardımcı olmuş olacağım.

Bunun yanında oyun hakkında, geliştirme süreci hakkında, Steam hakkında herhangi bir sorunuz varsa lütfen konunun altında sormaktan çekinmeyin. Bildiğim bütün her şeyi size aktaracağım. Ve bunun yanında, oyunu alıp deneyimlemiş arkadaşların ciddi bir şekilde fikirlerine ihtiyacım var. O fikirler çerçevesinde oyunu daha da geliştirmeyi düşünüyorum.

Bir de son olarak başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum: Yaptığım oyun çıktıktan 1 saat sonra bot bir internet sitesi Steam sayfasını kopyalayayıp sitesine koymuş, "kırdık bedava indirin" diye. Sitenin saçma salak virüs şeyi olduğu belliydi ama sanal makinede indirdim, dosya boyutu 37KB idi oysa benim oyunun dosya boyutu 120 MB üstünde.
he işin komik kısmı da forumunda biri bana yazdı, "oyunun kırılmış hakkını helal et beğenirsem alırım." Diye. O kişi gördüğü her oyunu istisnasız "... Crack" falan diye aratıyor herhalde her saniye, garip cidden.

Öncelikle hayırlı olsun fragman eğlenceli çünkü ailenin yorumları komik :D.

Oyun daha dün çıkmış ve indirime girmiş. Bu indirimi siz mi belirlediniz?
Oyunu tanıtmak için yayıncılara ulaşabilirsin.
Evet "çıkış indirimi" diye bi olay var, oradan çıkış haftasına özel indirim koyabiliyorsunuz ben yüzde 10 koydum. Bi de yayıncılara belki sonra ulaşabilirim, şuan öyle bir planım yok çünkü ilk önce oyunu daha iyi hale getirmem gerek bence.
Oyun adı Türkçe olsaymış keşke...
Böyle bi şey mümkün değil.
Dünyaya açılmak için bence saçma olurdu Türkçe bir isim koyup satmak.
Dünyaya açılmak için.
Sadece dünyaya açılmak için de değil, "Gülşen'in yağı" diye oyuna isim koyacağım. Sistem "ü","ş" ve "ğ" harfini kabul etmiyor, etse bile saçma ve sorunlu olurdu kısacası.
Skyrim'i 7.75₺'ye, Witcher 2'yi 4.65₺'ye, Hitman Absolution'u 5.24₺'ye almıştım. Umarım benim için neden pahalı olduğunu anlatabilmişimdir.
Kanka arkadaş, Bethesda ya da Cd Project çalışanı değil fiyatı gayet normal bence. Ayrıca çok tatlı duruyor oyun. Biraz daha renkli olabilirdi.
@Tyrant haklı bu konuda onun sözü üstüne bi şey daha demek istiyorum. Ben de Death Stranding oyununu almam için 400TL ödemem lazım.
İstek listeme ekledim para olursa Warband DLC'si yerine alacağım şey :(
Eğer Warband DLC'si ile daha çok eğleneceksen onu al bence, istersen daha sonra benim oyunu da sonra alırsın yani :)
Ayrıca çok tatlı duruyor oyun. Biraz daha renkli olabilirdi.
İlk olarak teşekkür ederim, ikincisi biraz daha renkli derken oyunda farklı farklı renkler de mi olsun diyorsun yoksa oyundaki renkler soluk anlamında mı öyle dedin? Eğer soluktan bahsediyorsan o SS ve OBS den dolayı. Eğer daha çok/farklı renk istiyorum diyorsan o olabilir aslında ama bazı kişiler "böyle iyi" diyor bazıları "mor pembe falan da ekle" diyor. Çok arada kalıyorum.
Tabii ki değil, oyununu onlarla karşılaştırmıyorum zaten. Demek istediğim, 10₺'si olan birisi onları mı yoksa bunu mu alacak, cevabı biliyoruz. Eğer 1-2₺ olsaydı sırf kart için veya birkaç oyun alımının ardından kalan bakiye ile bunu alabilirlerdi. Bu şekilde daha çok satıp sürümden kazanabilirdi diye düşünüyorum.
Dostum satış yaptığımda paranın yüzde 50 si gidiyor, 2 TL ye satsam bile 1TL kazanacağım. Sürüm demişsin ama bahsettiğin sürüm için bırak yüzlerce kopyayı, binlerce kopya satmam gerekiyor. O durum ise Türkiye üzerinde pek mümkün görünmüyor.
Bazı inceleme yapan YouTuber'lere rica edersen belki yaparlar o zamanda izleyenleri belki alır bir de 2-3 lira indirim yaparsın tadından yenmez :)
Evet o konuda dediğim gibi ileri dönemde planım var. Ama oyunu neden 2-3 TL yapamayacağımı yukarıda açıkladım. Ben de zaten oyunu yüksek fiyattan vs. satmak istemiyorum ama hiç olmazsa Steam'e ödediğim 100 doları çıkarmam lazım :(
Öncelikle hayırlı olsun fragman eğlenceli çünkü ailenin yorumları komik :D.
Teşekkürler, fragman oyundan fazla övgü aldı :(
Mobilde oynadığım Türk yapımı Alper Sarıkaya'nın bir oyunu vardı 8 Bit formatında Sword Of Xolan adında biraz ona benziyor gibi bu tip işlere bir yerden ufakta olsa başlamak lazım Hayırlı olsun.
Evet öyle, bahsettiğin oyunu ya da kişiyi bilmiyorum ama araştırsak büyük ihtimalle Alper Sarıkaya'nın da zamanında yaptığı böyle bir başlangıç projesi var. Koşmak için ilk önce emeklemek lazım.

İlk olarak teşekkür ederim, ikincisi biraz daha renkli derken oyunda farklı farklı renkler de mi olsun diyorsun yoksa oyundaki renkler soluk anlamında mı öyle dedin? Eğer soluktan bahsediyorsan o SS ve OBS den dolayı. Eğer daha çok/farklı renk istiyorum diyorsan o olabilir aslında ama bazı kişiler "böyle iyi" diyor bazıları "mor pembe falan da ekle" diyor. Çok arada kalıyorum.

Bana çok yeşil geldi kankam soluklukla alakası yok, çeşitlilik gibi.

Sen bir ürün çıkarırsan 1-2 liraya mı verecektin acaba?
Eğer böyle bir oyun yapsaydım elbette 1-2₺'ye satardım. Yapımcı kardeşimiz tost alabilsin diye de bu oyuna 10₺ veremem. Bu fiyatı hak etmediğini düşünüyorum, kimse kusura bakmasın.

Size önerilerimi söyleyeyim.

-Koleksiyon kartı ekleyin ve mümkün olduğunca çok olsun. Böylelikle insanlar oyunu alıp kart düşürüp kar edebilmek için bile alabilir.

-Oyunun fiyatı 4TL olsa daha iyi olur gibi, tabii ki size kalmış ve emek veren sizsiniz. 4TL gibi bir miktarda olsaydı ben de almak isterdim fakat 9TL çok fazla geliyor.

Hayırlı olsun, başarılarınızın devamını dilerim.

Bana çok yeşil geldi kankam soluklukla alakası yok, çeşitlilik gibi.
Tamamdır bunu not alacağım, büyük ihtimalle renk çeşitliliği ekleyeceğim.
Eğer böyle bir oyun yapsaydım elbette 1-2₺'ye satardım. Yapımcı kardeşimiz tost alabilsin diye de bu oyuna 10₺ veremem. Bu fiyatı hak etmediğini düşünüyorum, kimse kusura bakmasın.
Burada birinin kusura baktığını düşünmüyorum, istersiniz alırsınız isterseniz almazsınız yapabileceğim bi şey yok bu konuda.
Size önerilerimi söyleyeyim.

-Koleksiyon kartı ekleyin ve mümkün olduğunca çok olsun. Böylelikle insanlar oyunu alıp kart düşürüp kar edebilmek için bile alabilir.

-Oyunun fiyatı 4TL olsa daha iyi olur gibi, tabii ki size kalmış ve emek veren sizsiniz. 4TL gibi bir miktarda olsaydı ben de almak isterdim fakat 9TL çok fazla geliyor.

Hayırlı olsun, başarılarınızın devamını dilerim.
Teşekkür ederim. Koleksiyon kartı ekleyemiyorum çünkü Steam belli bir miktardan fazla satmış olmasını istiyor oyunu, keşke ekleyebilsem. Oyunun fiyatını düşürmem gibi bir olay söz konusu bile değil. Ama zamanla bedava DLCler ve güncellemeler ile oyun içindeki yapılabilecek şeyleri arttıracağım. Böylece fiyatı düşmese bile F/P oranı artmış olacaktır. He bi de Türkiye'de muazzam bir "ölücü" tayfa var, oyunun fiyatını 4TL bile yapsam korsan arayacak tipten ya da "2D oyuna para verinmez len" tipinde. :(

Emin olun eğer cüzdanda fazla para olsaydı kesinlikle alırdım, şu an 15TL var ve Control için duruyor kendisi. :) Eğer ileride cüzdanda fazla para kalırsa size destek olacağım, başarılarınızın devamını dilerim.

Emin olun eğer cüzdanda fazla para olsaydı kesinlikle alırdım, şu an 15TL var ve Control için duruyor kendisi. :) Eğer ileride cüzdanda fazla para kalırsa size destek olacağım, başarılarınızın devamını dilerim.
Teşekkürler dostum. Bi de kendi kafamdan bir hesap yaptım oyunun fiyatını 10 TL yerine 8 TL yapsaydım, ikisini de yüzde 50 indirime soksaydım tek fark 1TL olacaktı. Yani oyunu alan kişi sadece 1 Tl tasarruf edecekti ama 100 kişi alırsa mantıken ben 50TL zarar edecektim. Şimdi aslında bakıldığında 50TL nin vs. hesabı yapılmaması gerek bence ama projelerime devam edebilmem için hiç olmazsa o ödediğim 100$'ı geri kazanmam lazım.
Game Maker Studio ile mi yaptınız?
Evet GMS 2 ile yaptım çizimler için ise Aseprite kullandım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı