P-Core ve E-Core Nedir?

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Yeni 12. Nesil Alder Lake işlemciler iki farklı çekirdek tipi ile geliyor. 16 çekirdekli bir işlemcide 8 çekirdek performans amaçlı konulan P-Core iken 8 çekirdek de güç tasarrufu amaçlı konulan E-Core oluyor. Golden Cove kod adlı performans çekirdeklerine, Gracemont adlı tasarruf çekirdekleri eşlik ediyor. P-Core denilen performans çekirdeklerini tek tek kapatabilirken E-Core çekirdekleri iki küme olduğu için ancak gruplar halinde kapatılabiliyor. Yine CPU'da en az bir performans çekirdeğinin aktif olması gerektiğini belirtelim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bütün tablo ve bilgileri burada bulabilirsiniz:

Benim elimde ASUS B550M-K anakart, R5 5600X işlemci, 16 GB 3200 sistemim var. Ben bu videodan once sistemi R7 5800X ve B550 Tomahawk anakart ile guncellemek istiyordum. Hatta anakarti 2-3 gun once aldim bile ama simdi hem Intel hem AMD tarafinda devam etmeyecek bir sokete yatirim yapmak yerine elimdeki sistemle yeni soket ve teknolojiler oturana kadar beklemek sonrasinda yatırım ve guncelleme yapmak daha mı mantikli yoksa fiyatlardan dolayi simdiden ne alirsak kar mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı