P7H55-M 1600 MHz RAM desteği

goggles

Hectopat
Merhaba, bugün bilgisayarımdaki ram miktarını 8gb'a çıkartmayı düşünüyorum. Bir süredir araştırıyorum ama kafama takılan bazı sorular var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sistem özellikleri aşağıdaki resimde mevcut.

1- Dual ram çalışan ramlar, şu an gereken performans artışını gösteriyor mu?
2- Dual ram, alacağımız ramlerin özelliği midir? Yoksa herhangi bir 2gb rami 2 tane alarak dual ram olarak kullanabilir miyiz?
3- İşlemcinin ram desteği nedir? Overclock ile uğraşmadan risksiz ram tercihim ne olmalıdır?
4 Anakartımın sayfasında 1600 mhz ram desteklendiği söyleniyor. Herhangibir zorlama olmadan 1600 çalışabilir mi?
5 Mevcut ramleri çıkartıp yerine yeni ram takmak mı daha mantıklı olur yoksa yanına 4gb eklenti yapmak mı? Bu sistem özelliklerinde yanına yapacağım eklenti nasıl olmalıdır?
6- Piyasada 2x2gb ram satılmıyor, mevcut ramlerin yanına eklenti yapacaksam, 2 tane 2gb mı almalı yoksa tek bir 4gb ram mi?

bilg.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
1600 MHz'de rahatça çalışır desteği varsa, neden olmasın. Ayrıca diğer RAM'ler 1600 değilse çıkarıp yeni RAM takmanı tavsiye ederim. İşlemcinin büyük bir ihtimalle 8GB desteği var, bunun için tek modül 4GB ile başla, sonraki bir zaman da ikinci 4GB'ı al.

- Güncelleme -

Intel'in sitesinden baktığıma göre işlemcin sadece 1066 ve 1333MHz destekliyor 16GB'a kadar.

Ddr4 ramler çıkınca zaten bilgisayarı yenilemeyi düşünüyorum. Şu an sahip olduğum işlemciyle idare edebilirim fakat 8gb rame ihtiyacım var, bu yüzden makul ölçüde bir ram yükseltmesi yapmak istiyorum. İşlemci desteği mhz olarak değerlendiriliyor mu? Yani 1600 mhz rami i5 650 desteklemez gibi bir durum olabilir mi?

Zaten 2x4gb 1300 lük ram yokmuş piyasada. Yani mevcut ramlerin yanına tek modül 1300 lük 4gb ram takmam gerekiyor sanırım ama şu anki ramler 2x2gb 600 mhz. Yanına 4gb 1300 takarsam sorun çıkar mı acaba ?

Çıkar büyük bir ihtimalle, mesela benim Mac Mini'de bir 1333'lük 4GB, bir de 1600'lük 8GB RAM takılı, ama 1333'lük yüzünden ikisi de 1333 olarak gözüküyor. En iyisi sıfırdan RAM almak, eBay'de belki vardır.

Yani şimdi 2x2gb 600 mhz bir ramin yanına 2x4gb 1300 ram takarsam 1300 lükler 600 mü gözükecek ?

Benim Mac'imde öyleydi anlattığım gibi. Tabi sizinkini bilmem ama kit şeklinde takmaya özen gösterin her zaman, hem de takılı olanlar 600MHz. Hiç riske girmeden Kit halinde takın.

Merhaba, bugün bilgisayarımdaki ram miktarını 8gb'a çıkartmayı düşünüyorum. Bir süredir araştırıyorum ama kafama takılan bazı sorular var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sistem özellikleri aşağıdaki resimde mevcut.

1- Dual ram çalışan ramlar, şu an gereken performans artışını gösteriyor mu?
2- Dual ram, alacağımız ramlerin özelliği midir? Yoksa herhangi bir 2gb rami 2 tane alarak dual ram olarak kullanabilir miyiz?
3- İşlemcinin ram desteği nedir? Overclock ile uğraşmadan risksiz ram tercihim ne olmalıdır?
4- Anakartımın sayfasında 1600 mhz ram desteklendiği söyleniyor. Herhangibir zorlama olmadan 1600 çalışabilir mi?
5 Mevcut ramleri çıkartıp yerine yeni ram takmak mı daha mantıklı olur yoksa yanına 4gb eklenti yapmak mı? Bu sistem özelliklerinde yanına yapacağım eklenti nasıl olmalıdır?
6- Piyasada 2x2gb ram satılmıyor, mevcut ramlerin yanına eklenti yapacaksam, 2 tane 2gb mı almalı yoksa tek bir 4gb ram mi?

1- Şu an derken ? RAM'ler Single çalışıyorsa yavaş, Dual ise hızlıdır.
2- Aynı marka ve model bellekler de Dual olur ama Dual Channel'ın en iyisi "Kit" olarak satılan RAM'lerdne alıp kullanmaktır.
3- Intel ARK sitesinde bulunabilir bu değer. ARK | Intel® Core™ i5-650 Processor (4M Cache, 3.20 GHz) 16 GB 1066 ve 1333 MHz desteği varmış.
4- Elle ayarlamak gerekbilir bunu bazen BIOS'Tan.
5- Zaten 2 x 2 4 GB RAM var ve fazlası ile yeterli.
6- Alacaksanız 4 x 4 8 GB alın.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı