Arkadaşlar merhaba. Yeni bir RAM almak istiyorum. Şu an 2x2 GB RAM kullanıyorum. 8 GB'ye yükseltmek istiyorum ama RAM'dan pek anlamam. Anakart modelim P8B75-M LX (LGA1155) bu. Anlayan arkadaşlar, rica etsem uyumluluğu falan kontrol ederek ban RAM önerebilirler mi ya da anakartımın 8 GB destekleyip desteklemediğini ve hangi hızda alabileceğimi bana söyleyebilir mi? Teşekkürler şimdiden.
@canr.can Gecikme değerleri. Fazla takılmanızi gerektirmez, performans için en önemli faktör MHz (RAM frekansınız). DDR3 için en stabil çalışan frekans değerini, 1600 MHz olarak kabul ediyorum. Anakart desteğine göre 1600 öneririm.
P8B75-M LX | Anakart | ASUS Türkiye Çift kanal 16 GB 2200 MHz (O.C) destekliyor. Ortalama olarak önerdiklerim ise; 8x2 GB 1600 MHz daha stabil olacaktır.
Kingston ValueRam 4GB 1333MHz DDR3 Ram (KVR1333D3N9/4G) en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Çok teşekkürler arkadaşlar. Peki CL9 ve CL 11 farkı ne ve hangisini tercih edeyim, aynı zamanda 1600 MHz ile 1333 MHz arasında çok performans farkı olur mu?
@canr.can Gecikme değerleri. Fazla takılmanızi gerektirmez, performans için en önemli faktör MHz (RAM frekansınız). DDR3 için en stabil çalışan frekans değerini, 1600 MHz olarak kabul ediyorum. Anakart desteğine göre 1600 öneririm.