P8H61-M LX3 Plus R2.0 OC Tuner sonrası görüntü vermiyor

osavuran42

Hectopat
Daha fazla  
BIOS üzerinde OC Tuner aktif ettim ve PC görüntü vermemeye başladı. Klavye ve fare ise onlarda çalışmıyor. Ne yapmam gerekir?
  • Anakart: ASUS P8H61-M LX3 Plus r2.0
  • CPU: Intel Pentium G2010
  • RAM: 4 GB Hi-Level DDR3 + 2 GB Kingston DDR3
  • GPU: NVIDIA GeForce GT 420

Son düzenleyen: Moderatör:

1. PSU güç kablosunu çekin.
2. Anakatın sağ altında bulunan chipsetin sağ altındaki "CLRTC" soketinde bulunan jumperı 1-2 konumundan, 2-3 konumuna alın ve 10 saniye bekleyin.
3. Jumperı tekrar 1-2 konumuna alın.
4. PSU kablosunu takıp, bilgisayarı açın.

Eger üstteki adımlar işe yaramazsa, ustteki birinci adımdan sonra işlemci soketinin altında bulunan pili çıkarıp tekrar deneyin. Üçüncü adımdan sonra pili takın.

Son düzenleme:
1. PSU güç kablosunu çekin.
2. Anakatın sağ altında bulunan chipsetin sağ altındaki "CLRTC" soketinde bulunan jumperı 1-2 konumundan, 2-3 konumuna alın ve 10 saniye bekleyin.
3. Jumperı tekrar 1-2 konumuna alın.
4. PSU kablosunu takıp, bilgisayarı açın.

Eger üstteki adımlar işe yaramazsa, ustteki birinci adımdan sonra işlemci soketinin altında bulunan pili çıkarıp tekrar deneyin. Üçüncü adımdan sonra pili takın.
Reis bu dediklerini yaptım ise yaramadı şimdi dediğin gibi bios pilini söktüm ve sabah kalkınca takıp deneyeceğim gene olmazsa napacagim?

Ramleri tek tek çıkarıp ayrı ayrı slotlarda deneyin. Kronik sorunlu bir model ram slotu hatası bolca alınıyor. Görüntü alır almaz Bios güncelleyin.

@osavuran42
BIOS pilini çıkarıp taktın mı?
1657265048436.png

Anakartın üzerinde bu şekilde bir pil olacak, sağdaki kısma tornavidayla bastırıp çıkaracaksın. 2-3 dakika bekleyip geri takabilirsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı