Packard Bell Dot S2 laptopa Linux kurulumu

OzanÜ.58

Centipat
Katılım
18 Ocak 2021
Mesajlar
57
Merhabalar aranıza yeni katılmaktayım,
Güncel olarak kullandığım masaüstü bilgisayarımın dışında elimde Packard Bell Dot S2 bulunmakta istediğim zaman film izleyebileceğim ve notlar alabileceğim bir cihaz olarak kullanmak istiyorum, bunu Windows XP kurarak bir nebze başarmıştım ama YouTube üzerinde video açmak işkence gibi geliyor olmanın dışında herhangi film sitelerinde medya oynatıcısını açmadığı görüldü. Media Player classic ve kurabileceğim en güncel codec kurulumu ile indirdiğim M720p videoları izleyebildim ama tarayıcıda rahat kullanım göstermemesi sinirimi bozdu ve 1 haftadır Linux dağıtımları hakkında bilgi almak amacıyla Technopat Sosyal'de ve diğer forumlarda araştırma yapsam da fazlasıyla farklı yorumlar yapıldığını gördüm. Linux Mint Xfce kurulumu ile ilk deneyimimi yaptım ama XP gibi performans vermediğini gördüğümden en hafif Linux dağıtımı aramaya karar verdim tiny Core ile bir deneyim daha yaşadım ama düşüneceğiniz gibi Linux hakkında acemi olanlara uygun olmadığı kesin.

XP gayet uyumlu bir şekilde çalışıyordu ama tek sorun belirttiğim gibi Media Player classic ve codec kullanımı ile video izlemem mümkün olsa da tarayıcı üzerinden izleyemememdi ve tabii güncel olmamasıyla birlikte güvenilir olmaması ayrı bir sorun olarak gösterilebilir. Bu konu hakkında deneyimim söylediğimin dışında değil gün içerisinde geri dönüşler olursa sevinirim bu arada bir hoş geldin alırım.

İşletim sistemi: Intel atom N450 1 X 1.7 GHz, pinetrail.
Grafik kartı: Intel GMA 3150.
RAM: 2 GB (fabrika çıkışı 1 GB olarak gözüküyor cihazı arkadaşımdan 2.el olarak aldığımda zamanında 2 GB RAM ile güncellediğini bildirmişti.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam buralarda en hafif dağıtımlar listesi olacaktı. Bulup atayım.

Düzenleme: Buyrun hocam.

 
Hocam buralarda en hafif dağıtımlar listesi olacaktı. Bulup atayım.

Eski Bilgisayarlar İçin En Hafif 15 Linux Dağıtımı - Technopat bahsettiğiniz liste bu ise inceledim ama bu sisteme sizin tecrübeniz ile öneriniz varsa daha iyi olur kendim Tiny Core kullandım gayet hızlı ama Linux Mint gibi ne sürücü yazılımı ile alakalı bir bilgi edinebildim ne de kullanılışlı geldi aslında yapmak istediklerim çok net ve basit fazla bir şey beklemiyor arayüzü gayet iyi Tiny Core sistemin ama bir Rehber olsa daha iyi olacak.

Düzenleme : Evet dediğim gibi oldu liste aynı ama beklentim sistem hakkındaki bilgiler eşliğinde tecrübeniz, yardımınız için teşekkürler.
 
Pek yok ancak Lubuntu Ubuntu tabanlı olduğu için bug olma ihtimali var onda sorun yaşarsanız Debian lxde veya lxqt kullanınız.
Şuan Linux Lite 32 bit olarak en güncel çıkarmış olduğu Linux Lite 3.8 iso dosyasını indiriyorum, benim aslında anlatmak istediğim işte tam olarak dağıtım seçeneği fazla olduğundan kafa karışıklığına gidiyor eminim konunun acemisi olup bundan dolayı sorun yaşayanlar fazlasıyla vardır.
Şuana kadar verdiğiniz Debian lxde veya lxqt, Linux Mint xfce ( denedim ), Linux Lite, Lubuntu, önerileriniz mevcut bunlar dağıtımları listelerde bulmak kolay belirttiğim sistemime ve isteklerime karşılık bir öneri istemiştm. Yardımınız için teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı