Çözüldü Packard Bell TS44HR OpenCore menüsüne gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

453482

Kilopat
Makaleler
17
Yer
Türkiye, Ankara
Merhabalar,

Bildiğiniz gibi bir aralar Packard Bell TS44hr cihazına macOS kurulumu yapmayı denemiştim ama başarısız olmuştum. Bunun nedeni sanırım cihazımın UEFI desteklememesiydi. Bundan sonra macOS için 1. nesil ve 2. nesil Intel işlemciler için bir EFI çıkacağını öğrendim ve sevinçten havalara uçtum neredeyse. Bir sevinçten sonra tabii biraz da sabırla beklemem gerekiyordu. Ve artık macOS için 1. nesil ve 2. nesil işlemciler için EFI çıktığını öğrendim ve koşa koşa dosyayı indirdim ve High Sierra imajını yazdırıp doğru Config'i seçip bilgisayardan kurulumu başlatayım derken duvara tosladım. Gene aynı şekilde boot edilecek USB'mi seçiyorum ve bir siyah ekran geliyor ama ondan sonra geri HDD'deki işletim sistemine dönüyor. En son bunu UEFI olan imajda da denemiştim ve aynısı olmuştu. Şu an gerekli BIOS ayarlarını da yaptım ama pek fayda etmedi gibi görünüyor. @Yiğit Gençer yardım edebilir misiniz rica etsem? Bu arada rahatsız ediyorsam kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Legacy için OpenCore ile EFI yapımı çok farklı bir aşama. Kısmi beta'yı olan EFI için destek kesildi. İsterseniz indirip deneyebilirsiniz ama daha çok uzun bir deneme süreci var karşımızda
[Destek Kaldırıldı] 1. ve 2. Nesil Intel Mobile EFI Dosyası böyle bir konu açılmış. Lakin, destek kaldırıldı ibaresi mevcut. Kullanamayacak mıyız? Destek kaldırıldı neyin ifadesi tam anlamış değilim. Benim de cihazım UEFI destekli. Bundan kaynaklı henüz macos u ben de deneyimleyemedim henüz. Yol haritası nasıl çizilecek ben de beklemedeyim...

Evet ama sanırım bir hatadan dolayı böyle bir şey olmuş. Çünkü UEFI destekli bir cihazda bile BOOT edemiyorum EFI dosyasını. Ama büyük ihtimalle kısa sürede çözerler. Hatta içinde nedense "BootX64.efi" dosyası bile yoktu.

Son düzenleme:
Legacy için OpenCore ile EFI yapımı çok farklı bir aşama. Kısmi beta'yı olan EFI için destek kesildi. İsterseniz indirip deneyebilirsiniz ama daha çok uzun bir deneme süreci var karşımızda

Çözüm
Tamamdır hocam. Bu arada bir şey daha soracağım bu EFI dosyasını USB’deki EFI dosyasını silip Legacy sistemler için olan EFI dosyayı mı atacağız yoksa ikisini birleştirip sadece .kext gibi dosyaları mı değiştireceğiz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…