PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Mehmett00

Kilopat
Daha fazla  
İki defa 2-3 saat arayla PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası aldım. H110M PRO-VD anakartımda G4560 vardı. i5-6500 taktım. Bir sıkıntı yoktu biraz BIOS'u gezdim ayar yaptım ama geri ayarları düzeltim. Sonra bu hatayı aldım DMP dosyasını buldum. Sizde inceleyin isterseniz: DMP DOSYASI - Google Drive. Ben DMP dosyasını incelediğimde AIDA64 programıyla ilgili 'kernelx64' dosyasını sıkıntı çıkardığını gördüm (stress testi yaparken bir sıkıntı çıkmamıştı hatırladığım kadarıyla). Diğer olduğunda ise DMP dosyası oluşmamış ama onu hatırlıyorum 'Intel Processor diagnostic tool 64 Bit' programını çalıştırıyordum test ediyordum testi durdurdum ve mavi ekran yedim yine. Acaba işlemcide bir sıkıntı var mıdır? 2.el, bugün aldım da. (İşlemci şu an kullanıyorum stres test yapıyorum o 2 hatadan sonra hata almadım oyuna da girdim bir sıkıntı çıkarmadı) @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İki defa 2-3 saat arayla PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası aldım

RAM testi yapın ilk önce, ne olur olmaz. Rehberde böyle yazıyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM testi yapın ilk önce, ne olur olmaz. Rehberde böyle yazıyordu.

Tamam birazdan deniyeceğim.
İki defa 2-3 saat arayla PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası aldım. H110M PRO-VD anakartımda G4560 vardı. i5-6500 taktım. Bir sıkıntı yoktu biraz BIOS'u gezdim ayar yaptım ama geri ayarları düzeltim. Sonra bu hatayı aldım DMP dosyasını buldum. Sizde inceleyin isterseniz: DMP DOSYASI - Google Drive. Ben DMP dosyasını incelediğimde AIDA64 programıyla ilgili 'kernelx64' dosyasını sıkıntı çıkardığını gördüm (stress testi yaparken bir sıkıntı çıkmamıştı hatırladığım kadarıyla). Diğer olduğunda ise DMP dosyası oluşmamış ama onu hatırlıyorum 'Intel Processor diagnostic tool 64 Bit' programını çalıştırıyordum test ediyordum testi durdurdum ve mavi ekran yedim yine. Acaba işlemcide bir sıkıntı var mıdır? 2.el, bugün aldım da. (İşlemci şu an kullanıyorum stres test yapıyorum o 2 hatadan sonra hata almadım oyuna da girdim bir sıkıntı çıkarmadı) @Recep Baltaş
Daha az önce yine bir mavi ekran hatası aldım AIDA64 de stres testi yapıyordum, testi durdurdum 2 saniye sonra yine aynı mavi ekran hatasını yedim. Daha düne kadar bi sıkıntısı yoktu acaba 2.el aldığım işlemcide mi sıkıntı var? DMP dosyası: 3.seferde olan hata dmp.rar @Recep Baltaş @Ali Güngör

BIOS güncelle.
MSI Türkiye

AIDA64 sorunu çıkartmış gözüküyor kaldırın.

"Sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Memtest86 yaptıktan sonra yapacağım, bu gece uyumak yok bana.

XMP açık mı? Açıksa kapat. Sistemindeki diğer bileşenleri de yazsan fena olmaz hani.

Yok hayır 'Memory try it' kapalı, sistemim: (G4560'di bugün i5-6500 oldu, MSI RX460 2 GB, G.Skill Aegis 8 GB 2133 MHz, anakart MSI H110M PRO-VD.

Acaba bu hatanın işlemciden(2.el bugün aldığım i5-6500) olma ihtimali var mıdır?

İşlemciler kolay kolay arızaya sebep olmaz. Olsa bile bu ihtimal çok düşüktür. Yine de ihtimal var mı var. Diğer testleri yaptıktan sonra 30 dakika Prime95 yaparak işlemcide sorun olup olmadığını görebiliriz.

İşlemciler kolay kolay arızaya sebep olmaz. Olsa bile bu ihtimal çok düşüktür. Yine de ihtimal var mı var. Diğer testleri yaptıktan sonra 30 dakika Prime95 yaparak işlemcide sorun olup olmadığını görebiliriz.

İlk bu testi yapmak istedim kısa sürer diye de böyle bir hata aldım ama hala devam ediyor test bir sıkıntı olur mu?
IMG_20210107_002345.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı