PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Mehmett00

Kilopat
Daha fazla  
İki defa 2-3 saat arayla PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası aldım. H110M PRO-VD anakartımda G4560 vardı. i5-6500 taktım. Bir sıkıntı yoktu biraz BIOS'u gezdim ayar yaptım ama geri ayarları düzeltim. Sonra bu hatayı aldım DMP dosyasını buldum. Sizde inceleyin isterseniz: DMP DOSYASI - Google Drive. Ben DMP dosyasını incelediğimde AIDA64 programıyla ilgili 'kernelx64' dosyasını sıkıntı çıkardığını gördüm (stress testi yaparken bir sıkıntı çıkmamıştı hatırladığım kadarıyla). Diğer olduğunda ise DMP dosyası oluşmamış ama onu hatırlıyorum 'Intel Processor diagnostic tool 64 Bit' programını çalıştırıyordum test ediyordum testi durdurdum ve mavi ekran yedim yine. Acaba işlemcide bir sıkıntı var mıdır? 2.el, bugün aldım da. (İşlemci şu an kullanıyorum stres test yapıyorum o 2 hatadan sonra hata almadım oyuna da girdim bir sıkıntı çıkarmadı) @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Blends tüm her şeyi test eder. Biz işlemcinin arızalı olup olmadığını öğrenmeye çalışıyoruz. 😡
Prime95 small FFTs testini 30 dakika yaptım hiç bir hata problem çıkmadı. Şimdi memtest86 yapacağım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM testi yapın ilk önce, ne olur olmaz. Rehberde böyle yazıyordu.

Şuan yeni bitti MEMTEST86 :'(. Sonuçlar hiç iç açıcı değil. Şimdi bu hatanın kesinlikle işlemci değil ramdan kaynaklı olduğunu tespit etmiş oluyor muyuz? (Prime95 testi de yapıldı 30 dakika sorun çıkmadı işlemcide)

IMG_20210107_035523.jpg IMG_20210107_035611.jpg IMG_20210107_035708.jpg

BIOS güncelle.
MSI Türkiye

AIDA64 sorunu çıkartmış gözüküyor kaldırın.

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal
Sizin dediğinizi de yarın yapacağım MEMTEST86 uzun sürdü.

Son düzenleme:
Evet, sorun RAM'den kaynaklı kesinlikle. Dün Blend testi yaparken de bu yüzden hata aldınız. Çünkü Blend testi RAM'i de test ediyordu. :)

Bellekleri tek tek Memtest yapın ve hasarlı olanı çıkarın.

Evet, sorun RAM'den kaynaklı kesinlikle. Dün Blend testi yaparken de bu yüzden hata aldınız. Çünkü Blend testi RAM'i de test ediyordu. :)

Bellekleri tek tek Memtest yapın ve hasarlı olanı çıkarın.
Şimdi şöyle bende tek 8GB'lık RAM var. Biostan MHz ayarlamasını 1866 tıkladım ama geri 2133 seçtim yani 2133 MHz orijinal ayar olsun diye tekrardan. MEMTEST86'da Önceden 70 hata çıktığında bu sefer sadece 4 hata aldım.( Yani doğru ayarı bulmaya çalışıyorum OC yapmıyorum)(Bir de daha yeni işlemci aldığım için şimdi RAM'e verecek param yok) Şimdi yine bir test yapıyorum bitince tekrar paylaşırım. Önemli nokta şurası 2.el aldığım i5-6500 ile hiç bir bağlantısı yok değil mi ona göre geri iade edeceğim işlemciyi satın aldığım adama? @Recep Baltaş @Ali Güngör

Pekala. İşlemciye ilgisini görmek istiyorsanız Prime95 ile Small FTTS testi yapın.

İkna olmuyorsanız AIDA64 ile "Test CPU", "Test FPU" bir de "Test Cache" vardı (ama bundan emin değilim) ayarlarını işaretleyip öyle test yapın.

Pekala. İşlemciye ilgisini görmek istiyorsanız Prime95 ile Small FTTS testi yapın.

İkna olmuyorsanız AIDA64 ile "Test CPU", "Test FPU" bir de "Test Cache" vardı (ama bundan emin değilim) ayarlarını işaretleyip öyle test yapın.
Dün Prime95 testini 30 dakika boyunca yaptım bi sıkıntı çıkmadı. Zaten bu mavi ekran sorunu AIDA64 den kaynaklanıyor DMP den baktığımda. AIDA64 testi başlatıyorum sıkıntı yok testi duruduyorum(her seferinde olmuyo bu bazen oluyodu) çat diye mavi ekran hatası alıyordum dün. İnşallah işlemcide sıkıntı çıkmasında. RAM de bu şekilde hatalı kullansam ne olur acaba?

Mavi ekran alırsın böyle işte. Başka zararının olacağını sanmam.

Bu, kanserle yaşamaya benziyor yalnız.

@Mehmett00 yine de işlemciden şüphe ediyorsan eski işlemcini takıp Memtest86 yap. İçinde kalmasın.

Mavi ekran alırsın böyle işte. Başka zararının olacağını sanmam.

Bu, kanserle yaşamaya benziyor yalnız.
İşlemci aldık para kalmadı o da bi sonraki sefere alırım artık. Eğer oyunlarda veya masaüstü programlarında mavi ekran almazsam sıkıntı yok yani.

@246941 Evet eski işlemciyi de takıp denerim.

@Mehmett00 yine de işlemciden şüphe ediyorsan eski işlemcini takıp Memtest86 yap. İçinde kalmasın.

Eski işlemci duruyor mu elinde? He tamam görmüşsün. :D
Evet ikisinde de farklı şekilde MEMTEST86'dan hatalar aldım. Bu i5-6500 MEMTEST sonucu:
IMG_20210107_121443.jpg

Bu da G4560 MEMTEST sonucu:
IMG_20210107_201240.jpg
G4560 da fotoğrafa bakarsanız altta ilk defa aldığım bi hata da aldım. (Galiba i5 ile alakası yok bu hatanın, her ikisinde de alıyormuşum hatayı) @Recep Baltaş @Ali Güngör
Evet ikisinde de farklı şekilde MEMTEST86'dan hatalar aldım. Bu i5-6500 MEMTEST sonucu:
IMG_20210107_121443.jpg

Bu da G4560 MEMTEST sonucu:
IMG_20210107_201240.jpg
G4560 da fotoğrafa bakarsanız altta ilk defa aldığım bi hata da aldım. (Galiba i5 ile alakası yok bu hatanın, her ikisinde de alıyormuşum hatayı) @Recep Baltaş @Ali Güngör
Bunlarla ilgili fikri olan var mı?
@Ali Güngör @Recep Baltaş
Var mı çözebilen?
.
.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı