Paket kaybının sebebi ne olabilir?

Kabloyu yeni aldım, 1 ay olmadı. Kablodan dolayı paket kaybı yaşanır mı diyeceğim ama çok mantıklı geldi olması.

Kablosuz 5 GHz üzerinden hız testi yapınca upload kaç çıkıyor hocam bakar mısın?

Dostum aslında Türkcell TV+ yoksa Türkcell'in verdiği Router'ı değiştirebilirsin. Keenetic veya Asus router alıp direkt ONT'den bağlayıp kullanabilirsin. Almadan önce benim drive linkimdeki sanal işletim sistemini ve benim yazdığım rehberimin linkini aşağıya bırakacağım. Oradan PPPoE bilgini sana gösterecek. Türkcell'in verdiği router'ın internet WAN portuna ethernet kablonu takacaksın diğer ucunu da bilgisayarın ethernet girişine takacaksın. Sanal bilgisayarı çalıştıracaksın. O PPPoE bilgini aldıktan sonra dediğim iki markadan birini tercih ederek router al. O PPPoE bilgisini gir ve Türkcell'in verdiği router'ın altında veya arkasında yazan MAC adresini de kurulum yapacağın router'a yaz. Direkt internete çıkacaksın. O router'dan da QoS açtın mı paket kayıpların da gider ping sorunun da çözülür. Kurulumda sorun çekersen beni etiketlersin :).
NOT: Ama PPPoE bilgini öğrenmeden sakın router alma yazık olur parana çünkü bazı Türkcell Router'larda PPPoE bilgisini vermeyebiliyor.

Drive linkim: Virtualbox-Sandbox PPPoE Öğrenme Kiti-Timuçin - Google Drive
Başka forumda yazdığım rehber : Rehber - Adım Adım PPPoE Öğrenme Rehberi (GPON ve Ethernet WAN kullanan altyapılar için)

@Timucin_34 TV+ var hocam.

@sennayrton Hocam işin komik tarafı geçmiş gibi duruyor sorun. Ne yaptım derseniz HİÇBİRŞEY YAPMADIM. Eskidende böyle pingli dönemler olurdu ama bu kadar sürmezdi. Ne olduğunu anlasam şükür namazı kılacam ama neyse en azından geçti.
Probleminizin çözülmesine sevindim, iyi oyunlar dilerim. :)

@Timucin_34 TV+ var hocam.

@sennayrton Hocam işin komik tarafı geçmiş gibi duruyor sorun. Ne yaptım derseniz HİÇBİRŞEY YAPMADIM. Eskidende böyle pingli dönemler olurdu ama bu kadar sürmezdi. Ne olduğunu anlasam şükür namazı kılacam ama neyse en azından geçti.
TV+ olmasaydı router değişimi etkili olurdu. Sorununuzun çözülmesine sevindim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı