Yararsız Üye
Kilopat
- Makaleler
- 10
HOI 4 oynar gibi "en büyük ikinci orduyuz" diye yazan burada tek kişi görüyorum. Bir de mesajı silinen biri var ama onu ciddiye almaya gerek bile yok.Doruk HOI 4 oynamıyoruz.
Nato ile savaşacagımızı kim söyledi ? Türkiye bölgede saldırgan bie politika izlemiyor. Yunanistan salsırırsa savunuruz. Onun dışında diğer ülkelerin saldıracagı durum yok.Altay'ın motorunu halletsen de savaş durumunda yeterli sayıda üretebilecek endüstrin de ekonomin de yok. SİHA'lar da ancak Ermenistan gibi zayıf ülkelere ya da terör örgütlerine karşı bu kadar etkin olacak platformlar. NATO'ya karşı vereceğin bir savaşta hepsini bir gün içinde kaybedeceksin.
Yunanistan ise bunlara neredeyse bedavaya konuyor şu anda Fransa ile olan son anlaşmalarıyla.
Ben oyle sanıyordum ama değilmişiz. Bi ara bir yerden duymuştum.HOI 4 oynar gibi "en büyük ikinci orduyuz" diye yazan burada tek kişi görüyorum. Bir de mesajı silinen biri var ama onu ciddiye almaya gerek bile yok.
Bunun dışında biz (karşıt görüşte de olsa Jira da) HOI 4 oynamadığımızın farkında olarak destekli ve kaynaklı argümanlar sunuyoruz. Tartışma böyle oluyor, haklı ya da haksızdan çok herkes alabildiği bilgiyi herkesten almaya çalışır.
Alakasi bile yok. Rusya ya karşı aldık hiç bir zaman demedim. Sistemi satan onlar zaten.@Forumdaş hacım senin baştan beri derdin S-400'ü NATO'ya karşı kullanmak değil mi? Bu yüzden S-400 almanın mantıklı olduğunu savunmuyor musun? Rus hava savunma sistemini Rusya'ya karşı mı aldık, bunu mu demeye getiriyorsun şimdi olayı? Suriye'ye karşı mı bu sistemi alıp tüm NATO'yu kendimize düşman ettik? Ermenistan'a karşı mı aldık?
Savaşlarda çoğu zaman kolay borçlanabilen ülke kazanır. Bize swap için bile para sağlamayan ülkeler yine bize borç vermeyecek. Şimdiki öz kaynaklarımızla da neredeyse hiçbir şey yapamayacak durumdayız. Borçla ya da değil, gelecekte üs sağlamakla ya da bölgesel kuklalıkla nasıl ödeneceği fark etmeden bize karşı bariz güçlenmiş durumda bir ülke var karşımızda.10 yıllık silahlanma yarışında dış abilerine 10 milyar euro borçlanacak bir ülkeden bahsediyoruz.
Buradaki kaynakları bize bırakmadıkları zaman orta vadede hepsi bedavaya geliyor onlar için. ABD ve Fransa Yunanistan için savaşmaz ama Yunanistan'a bunlardan pay karşılığında her şeyi verirler. Bahsi geçen kaynağın büyüklüğü ve orta vadeden sonraki getirisi, şimdi bize karşı yaptıkları borçlanmadan çok daha büyük. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemiyorlar.Tam olarak neresi bedava?
Bu ekonomik gücünle hele bir de kapalı ekonomi sistemine geçmek üzereyken büyük miktarlarda üretebileceğimiz tek şey mühimmatlar olacak. Platformları unut. Böyle giderse bundan 10-15 yıl sonra fırkateyn/destroyer projeleriyle değil ancak hücumbot projesiyle övüneceğiz onların maliyetinin altından kalkamayacağımız için.Adamların daha ekonomisi 0 Rafale almaya yemiyor, Fransız emeklisi 2. elleri kovalıyorlar. Aldıkları 3-4 helikopter, birkaç gemi modernizasyonu ile mi bunları zaman ve para olduğunda yerli şekilde üretebilecek Türkiye'ye karşı güçlenecek?
Donanma daha da büyük sıkıntıda. Maddi olarak sorunun varsa Rusya bile olsan donanmada çakılıyorsun. Ekonomik olarak güçlü olmadığın sürece etkin bir donanmayı kurmayı bırak, zamanla kendin yedek parça olarak sökmeye başlıyorsun.Dediğim gibi sadece hava kuvvetleri sıkıntıda.