Palit 3060 Ti Dual OC undervolt yapma

fatiih571

Hectopat
Merhaba başlıktaki ekran kartım Cyberpunk Apex Legends gibi ağır yük oyunlarda 83 derece sabit kalıyor. Undervolt yaparak düşürmek istiyorum ama MSI üzerinden nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı acaba?

Türkçe düzgün kaynak olmadığı için bunu atmak zorundayım. İngilizce yoksa alt yazıyı çevirebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam temel olarak yapılması gerekenleri biliyorum ama ne nerede onu bulamadım. Bir arkadaş benim kart için şu değerler güzel demiş ama MSI after burnerda nerede bu değerler emin değilim.
  • Bellek hızı -100MHz
  • GPU clock -200MHz taban.
  • 850mv değeri için 1875MHz'e çektim.

Screenshot_2.png

gpu clock dediği resimdeki core clock yazan yer mi ?

Hocam temel olarak yapılması gerekenleri biliyorum ama ne nerede onu bulamadım. Bir arkadaş benim kart için şu değerler güzel demiş ama MSI after burnerda nerede bu değerler emin değilim.
  • Bellek hızı -100MHz
  • GPU clock -200MHz taban.
  • 850mv değeri için 1875MHz'e çektim.

Eki Görüntüle 1137090

GPU clock dediği resimdeki Core clock yazan yer mi?

Core voltage yazan kısmın altında curve editor var o.

Hocam mesela core clock -200 yapıyorum sonra curve voltage kısmından 850mv için 1875 e çıkartınca core clock +250 falan oluyor
Şu an bu şekilde. 76 dereceye geriledi 83'den. Daha iyi olması için yapabileceğim bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    247,6 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:
Hocam mesela Core clock -200 yapıyorum sonra curve voltage kısmından 850mv için 1875'e çıkartınca Core clock +250 falan oluyor.
Şu an bu şekilde. 76 dereceye geriledi 83'den. Daha iyi olması için yapabileceğim bir şey var mı?

Biraz daha UV yaparsanız muhtemelen crash vermeye başlar, Power limiti düşürebilirsiniz, %80 mesela. Düşürmeden önce altındaki on yazısına tıklayın o off olacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı