İnceleme Palit RTX 4070 Dual

Herkese merhaba öncelikle sayın sosyal üyeleri. Salı günü garajonline'dan 16.500 TL ücret ile sipariş etmiş olduğum Palit RTX 4070 Dual dün itibariyle elime ulaşmıştı ancak vaktim olmadığı için kurulumu yapamamıştım. Çok kapsamlı bir inceleme olmayacak ancak belki bu karttan almayı düşünen olursa diye yarım saat içerisinde kurduktan sonra soğutma, tasarım ve boyut konusunu anlatmaya çalışacağım.

Test sistemi özellikleri;
Gigabyte B650M D3SH
R5 7600x
16*2 - 32 GB Kingston Hyper x Fury 6000 MHz CL30 RAM
Xigmatek 80+ Silver 750W PSU
Arctic Liquid Freezer ll 240mm AIO
XPG Invader kasa
Palit RTX 4070 Dual

Öncelikle kutu açılışı ve kart tasarımdan başlamak istiyorum;

Kutu çok sade. İçerisinden herhangi bir kullanım kılavuzu, CD vs. çıkmıyor. Sadece Antistatik poşet içerisinde ekran kartı çıkıyor.

Kart;

Kart çok fazla LED barındırmıyor. palit yazısının altında benim kendimin çok hoşuna giden bir led çizgi var. Genel olarak sistemimde de RGB olmadığı için ben yeterli buldum.

Kasa içi;

Ve son olarak 25 dk 1440p FurMark Afterburner değerleri;

%41-42 fanda ve maksimum TDP değeri olan 200 Watt güç tüketirken maksimum 69 dereceyi gördü. Kasam mesh ve hava akışının iyi olduğunu düşünüyorum. 3 adet BeQuiet Pure Wings 2 120mm giriş fanı ve 1 adet yine marka ve model egzoz fanım var. Üst düzey bir kart olmamasına rağmen az TDP değerinden de kaynaklı olarak düşük fan hızında bu dereceleri normal buldum. Üst düzey hava akışı olan geniş kasalarda 2-3 derece daha düşeceğini düşünüyorum. Kasanın kablolaması yapılacak en iyi düzeyde ve daha fazlası olmuyor zaten. Ayrıca unutmadan belirtmek isterim fanları gayet sessiz, PSU çok sesli çalıştığı için kasayı açıp ekran kartı fanlarını dinledim ve tepe model olmamasına rağmen Palit'i bu konuda başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Kart boşta 32-33 derece çalışıyor ve fanlar dönmüyor.

Ancak şu sıralar kırsal bölgede bulunduğum için ve internet erişimim kısıtlı olduğu için oyun testlerini yapamadım ve sosyalde bu kartın incelemesini göremediğim için böyle bir konu açmak istedim.

İşin en kötü yanı ise 1080p VG248QE TN panel monitörüm olduğu için çok keyfini süremeyeceğim şimdilik bu kartın ancak yakın zamanda 2K monitöre de geçmeyi planlamaktayım.

Son söz olarak herkesin bir gün istediği donanıma kavuşması dileğiyle diyerek incelemeyi sonlandırıyorum. Kapsamlı ve güzel bir inceleme olmadı ancak mevcut şartlarda elimden geleni yaptım. Herkese iyi akşamlar dilerim.

Hayırlı olsun üstad. Gül güle kullan.
Teşekkür ederim hocam. Daha iyileri sizlerin olsun.

Palit 4000 serisinde cidden iyi bir iş çıkardı.
Elinize sağlık güzel inceleme olmuş.
(12 GB VRAM'e 2K monitör tavsiye etmem ekleyeyim onu da )
Bakalım hocam duruma göre kaliteli IPS 1080p bir monitör de düşünebilirim ancak DLSS ile 2K kaldırır diye düşünüyorum. Gönül isterdi ki 4080 olsun ama malum ülke şartları buna müsade etti.

Kutunun içinden nasıl sadece ekran kartı çıkar onu anlayamadım.
MSI Gaming X GTX 1080 aldığımda 7 yıl önce epey bir şey çıkmadı. Çeşitli belgeler, CD ekstra bir kutu vs. Ancak bu giriş seviyesi bir model olduğu için sanırım böyle. Açıkçası gerek de yok zaten.

Amin.

Ben de çok bir şey istemiyorum öyle. Şu ana kadar çıkmış tüm oyunları 1080p60FPS + imkanlıysa Ray Tracing ile oynama .
8K 60+ fps umarım sizinle olsun hocam. Gerçekten çok gönülden isterim. Zaten bende uzun süre kart alamayacağım için büyük ihtimalle uzun süre gitsin diye 1080p IPS bir monitör alıp bir süre borçlarını kapatmayı planlıyorum.

Sizler için 15dk Shadow of the Tomb Raider oynayayım dedim en sevdiğim hikayeli oyundur çok net. Bir kaç ekran görüntüsü aldım oyun içerisinden. Öncelikle Ray tracing ultra yaptığımda 7600x ile kesinlikle dar boğaz çok güçlü bir işlemciymiş gerçekten. Ekran kartı kullanımı hiç dalgalanmadı bile sürekli %99. Ancak GTX 1080'de %100'dü bunda neden %99 onu anlamadım.

Ekran görüntüleri;

Ray tracing bence vazgeçilecek bir teknoloji değil. Şu kötü monitörümde bile RT ultra ile girer girmez gölgelerdeki farkı hissettim. Farklı oyunlarda CP2077'de RT Overdrive'da çok daha harika görüneceğini düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• sotr 3.jpg
    79,1 KB · Görüntüleme: 173
Son düzenleme:
G

Hocam dediğim gibi insanlar kullanmayınca NVIDIA'yı bilmiyor.

Gerçekten xd 4070 4K da bile rahatlıkla oynatır gibi geliyor bana. Testlerini izleyebilir alan arkadaş. Ama 2K de kesinlikle sorun çıkartmadan oynar aga 12 GB ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…