Palit RTX4070 Super alınır mı?

Palit ve Inno3D markalarını f/p olarak öneririm. Hatta Inno3D'nin RTX4000 serisi kartları biraz daha başarılı ve serin çalışıyor. Palit de arka plaka plastikken, Inno'larda metal plaka mevcut. İkisi de çok uzun yıllardır sektörde olan firmalar.

İlla ASUS, MSI, Gigabyte almaya gerek yok, örneğin MSI'ın RTX4000 Ventus serileri kusurlu, VRAM'ler termal padlere temas etmediği için cayır cayır yanıyor, genel olarak başarısız bir model, gidip bunu sırf MSI diye almanın mantığı var mı? Asla. Maalesef, bizim Youtuber'lar firmalardan çekindiği için bu tarz problemleri hiç gündeme getirmiyor, görmezden geliyorlar. Asus geçen sene milletin anakartına hatalı BIOS yollayıp hem işlemcilerin hem anakartların yanmasına sebep oldu, sonra garantiden de karşılamadı. Tüm dünyada haber oldu ama bizim teknoloji yayıncılarımız hiç haber dahi yapmadı, duyurmadı bile.

Gidip 7-8 bin TL fazla verip alacağınız ASUS ekran kartıyla Palit, EVGA, Inno3D vb markaların kartları arasında neredeyse hiç FPS farkı olmayacak. Soğutması iyiyse, bileşenler de kötü değilse tamamdır, çip aynı çip, FPS aynı FPS, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Alınır. MSI ASUS gibi markalara boş yere fazla dökmey gerek yok. Palit iyi soğutması olan bir marka. Fakat şunu da bilerek al: 'kesin olmamakla birlikte her ucuz yollu markanın malının kusurları olabilir'. Palit'in soğutması perfermansı iyi olmasına karşın malzeme yönünden biraz zayıf. Mesela fan kalitesi kötü. 3 fanlı Palit kullanıyorum. Fan motorları çok iyi değil. Fanlar yüksek devirde çalışmaya başlayınca uğultulu ses yapabiliyor. Fanı %100'lere çıkarsa kalıcı olarak %30'larda bile uğultuya sebep olabiliyyor. Sanırım fan yatakları sürtünme yapıyor. Yağsız kalmış. Ama biraz ses yüzünden gidip elit marklarar para dkmeye demez. Çünkü sessizlik film izlerken önemli. Biraz sesin oyunlarda zararı olmuyor. Benim görüşüm böyle. Ben de Sinerji'den Palit 16 GB 4060 Ti aldım. Hediye kuponuyla 14500 TL civarına geldi. Oldukça memnunum. İlk aldığında 1300 RPM de hiç sesi yoktu. Kasayı temizlerken saç kurutma makinesiyle ekran kartlarına kuvvetli soğuk hava üfleyince fanlar süper Speed dönmeye başladı. Sonrası malum. Bunları bilin de alın ekran kartı seçerken. Elit markalarla arasında 500-1000 TL arası olsa belki daha kalite düşünülebilir. Ama mesela Palit 16 GB 4060 Ti 17500 ise; MSI veya ASUS 21000-22500 aralığında. Ne gerek var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı