4070ti super için 700 750w yeterli. 650w bile yeterli.
2k bana yeterli derseniz 4070 super de gayet iyidir, hatta super serisi icinde fiyat performans olarak bakildiginda en iyi kart denebilir. Baz model olan 4070 ile arasinda cok fark var.Umarım yetiyordur kendi sitelerinde önerilen diye 750W belirtmişler de işte o kadar 35-40.000 TL parayı bir karta gömdükten sonra insan çekiniyor. 2-3 yıl önce Gigabyte RTX 3070 EAGLE OC Edition olarak güncel bir sistem toplayayım dedim PSU'da MSI 750W kullanıyorum ondan sordum, sonuçta dümdüz standart hızlarda bir RTX 4070 değil bunlar "Ti" "OC" "Super" şeklinde üst seviye kartlar yani sağlam güç PSU istiyordur.
PALIT RTX 4070 Ti SUPER JetStream OC Edition bayağı aklıma yattı benim 33.500'den 38.000TL'ye kadar fiyatlar görüyorum fakat çoğu yerde büyük sitelerde nedense "stok dışı / stokta yok" gözüküyor. Bir öneriniz olacak mı bilemem de ben şu an alacak olsam Amazon Türkiye, Vatan Bilgisayar ve Inventus sitelerini tercih ederim diye düşünüyorum.
"SUPER" serilerini araştırmaya daldım RTX4070Ti SUPER dışında bir de düz standart RTX 4070 SUPER kartları var bunun için ne dersiniz? 4070Ti SUPER 16GB 3x fanlıyken standart 4070 SUPER 12GB 2x fanlı 25.000TL'den 30.000TL'ye fiyatlarla satılıyor.
4k için gücü ileriki zamanlar için yeterli gelmeyebilir. 2k'nın kralı ama.2k bana yeterli derseniz 4070 super de gayet iyidir, hatta super serisi icinde fiyat performans olarak bakildiginda en iyi kart denebilir. Baz model olan 4070 ile arasinda cok fark var.
4070 ti super ise 2k nin zirvesi, 4k’da ise uzmeyecek bir performansi var. Bircok yeni nesil oyunda 16gb rami sayesinde 4k’da 60-70 fps lerin uzerini rahatlikla goruyor.
Tabii iki kart arasinda 8-9 bin tl fark var. Butcenize ve ihtiyaciniza gore secim yapin
büyük sitelerde stokta yok demesinin sebebi zam gelmesi olarak gözüküyor çünkü 3-5 gündür stok yok ve gelmiyorUmarım yetiyordur kendi sitelerinde önerilen diye 750W belirtmişler de işte o kadar 35-40.000 TL parayı bir karta gömdükten sonra insan çekiniyor. 2-3 yıl önce Gigabyte RTX 3070 EAGLE OC Edition olarak güncel bir sistem toplayayım dedim PSU'da MSI 750W kullanıyorum ondan sordum, sonuçta dümdüz standart hızlarda bir RTX 4070 değil bunlar "Ti" "OC" "Super" şeklinde üst seviye kartlar yani sağlam güç PSU istiyordur.
PALIT RTX 4070 Ti SUPER JetStream OC Edition bayağı aklıma yattı benim 33.500'den 38.000TL'ye kadar fiyatlar görüyorum fakat çoğu yerde büyük sitelerde nedense "stok dışı / stokta yok" gözüküyor. Bir öneriniz olacak mı bilemem de ben şu an alacak olsam Amazon Türkiye, Vatan Bilgisayar ve Inventus sitelerini tercih ederim diye düşünüyorum.
"SUPER" serilerini araştırmaya daldım RTX4070Ti SUPER dışında bir de düz standart RTX 4070 SUPER kartları var bunun için ne dersiniz? 4070Ti SUPER 16GB 3x fanlıyken standart 4070 SUPER 12GB 2x fanlı 25.000TL'den 30.000TL'ye fiyatlarla satılıyor.
2k bana yeterli derseniz 4070 super de gayet iyidir, hatta super serisi icinde fiyat performans olarak bakildiginda en iyi kart denebilir. Baz model olan 4070 ile arasinda cok fark var.
4070 ti super ise 2k nin zirvesi, 4k’da ise uzmeyecek bir performansi var. Bircok yeni nesil oyunda 16gb rami sayesinde 4k’da 60-70 fps lerin uzerini rahatlikla goruyor.
Tabii iki kart arasinda 8-9 bin tl fark var. Butcenize ve ihtiyaciniza gore secim yapin
Inno3d kotu degildir ama palitin o modeli o fiyata kacmaz. O kart inno’nun giris seviyesi ve muhtemelen msi ventus gibi cok sicak calisacaktir. Alinacak en kotu 2 4070 ti super modelinden biri bana gore. Ancak hazir sistemde caresizlikte tercih edilir.Sonuçta 4K monitör ayrı masraf hocam bana 1080p yada 2K yeter de artar bile, bundan 5-10 yıl sonrasına bile monitör seçiminde oyunlarda 4K isteyeceğimi hiç düşünmüyorum. 12GB 4070 SUPER ve 16GB 4070 Ti SUPER derken aralarında 6 Bin TL'den 9 Bin TL'ye yani sağlam fiyat farkı var bilemedim şimdi, kullandığım RTX 3070 OC Edition (3x fanlı) bile 8GB yüzünden canımı sıkıyor hani ileriye yatırım amaçlı almışken 16GB'lısını alayım bir daha hiç ekran kartı kartı martı masrafı dert etmeyeyim diyorum.
Bu arada PALIT 4070Ti SUPER 16GB 3X Fanlı 33.580TL dediğiniz sitede -son 3 saat- yazmışlar PALIT indirimi bittiğinde 35.340TL olacak, başka alternatiflere bakayım dedim (indirimsiz) 35.170TL Inno3D RTX4070Ti SUPER 16GB Twin X2 gördüm buna ne dersiniz tercih edilebilir mi? PALIT 4070 Ti 3 fanlıyken Inno3D Ti 2 fanlı küçük sayılacak bir kart. Özellikle kart üretim kalitesi ASUS / MSI kadar iyi midir PCB kapasitöri elektronik bileşenleri kartın arkasını kaplayan metal plaka falan umarım bizi üzmez kalitelidir hem PALIT hem Inno3D ekran kartları için ne dersiniz?
::Palit Products - GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER JetStream OC ::
Oyuncuların Seçimi Temel Tasarım | Performans Odaklı Geometrik şekilli desenlere sahip siyah GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER JetStream OC, her oyun ve medya uygulamasının üstesinden gelmek için temel ögeleri saklayarak performans odaklı bir tasarım sunmaktadır. Gizliliğin ön planda olduğu tasarımı...www.palit.com
ben o sistem dışında alamıyorum maalesefINNO3D kotu degildir ama Palit'in o modeli o fiyata kacmaz. O kart INNO'nun giris seviyesi ve muhtemelen MSI Ventus gibi cok sıcak calisacaktir. Alinacak en kotu 2 4070 Ti super modelinden biri bana gore. Ancak hazir sistemde caresizlikte tercih edilir.
Zaten size ihtiyaca gore yazmamin sebebi oydu. Ben 2K monitor kullanıyorum ama ara sira da salondaki 4K TV'ye bagliyorum. Eger 12 GB 4070 Super modelini alsaydim beni 4K da rahatsiz edecekti, Ti Super'deki 16GM RAM ise kurtariyor. Siz sadece 2K cozunurlukte kullanacaksaniz 4070 Super de gayet yeterlidir, 1K icin ise o karta ayip olur.
Ama her halukarda jetstream 33.5k ya firsat yakalamisken eger alabiliyorsaniz alin derim. Inventus guvenilir bir sitedir o konuda supheniz olmasin.
Inno3d kotu degildir ama palitin o modeli o fiyata kacmaz. O kart inno’nun giris seviyesi ve muhtemelen msi ventus gibi cok sicak calisacaktir. Alinacak en kotu 2 4070 ti super modelinden biri bana gore. Ancak hazir sistemde caresizlikte tercih edilir.
Zaten size ihtiyaca gore yazmamin sebebi oydu. Ben 2k monitor kullaniyorum ama ara sira da salondaki 4k tv ye bagliyorum. Eger 12gb 4070 super modelini alsaydim beni 4k da rahatsiz edecekti, ti super’deki 16gm ram ise kurtariyor. Siz sadece 2k cozunurlukte kullanacaksaniz 4070 super de gayet yeterlidir, 1k icin ise o karta ayip olur.
Ama her halukarda jetstream 33.5k ya firsat yakalamisken eger alabiliyorsaniz alin derim. Inventus guvenilir bir sitedir o konuda supheniz olmasin.