Pansiyona gitmek PYBS'yi nasıl etkiler?

Mirac21

Femtopat
Başlıkta anlatmak istediğim ben Malatya'da yaşıyordum ve depremden dolayı Diyarbakır'a gelmek zorunda kaldık. Burada okula başlayacağım ve pansiyonda kalmam gerek. Duyduğuma göre pansiyona girersek PYBS kesiliyormuş. Bir diğer söylentiye göre onlara para ödersek bursta herhangi bir kesinti olmuyormuş. Acaba PYBS'de kesinti olmadan pansiyonda kalma şansım var mı?

Başlıkta anlatmak istediğim ben Malatya'da yaşıyordum ve depremden dolayı Diyarbakır'a gelmek zorunda kaldık. Burada okula başlayacağım ve pansiyonda kalmam gerek. Duyduğuma göre pansiyona girersek PYBS kesiliyormuş. Bir diğer söylentiye göre onlara para ödersek bursta herhangi bir kesinti olmuyormuş. Acaba PYBS'de kesinti olmadan pansiyonda kalma şansım var mı?

PYBS açılımı zaten parasız yatılılık ve bursluluk, sen eğer parasız yatılılık olarak devlet yurdunda kalırsan sana yurtta kaldığın için günümüz parasıyla yaklaşık 90 TL gibi bir ücret verecekler bursun kesilmeyecek ama 90 TL'ye düşecek ve sınıf başında da kırtasiye yardımı olarak 500-700 TL gibi senelik birdefa olmak kaydıyla para alacaksın.

İleride oradan ayrılmayacaksan kestirmeni tavsiye ederim. Bursundan bir şey kalmıyor geriye yurt ücretini ödersen kestirmeyip. Kestirirsen en azından harçlık veriyorlar aylık. Ayrıca her eğitim öğretim dönemi başında belli bir miktar para da veriliyor.

İleride oradan ayrılmayacaksan kestirmeni tavsiye ederim. Bursundan bir şey kalmıyor geriye yurt ücretini ödersen kestirmeyip. Kestirirsen en azından harçlık veriyorlar aylık. Ayrıca her eğitim öğretim dönemi başında belli bir miktar para da veriliyor.
Sadece Malatya'ya dönene kadar kalıcam yani burs kesilmeden kalabilirmiyim?@ItsAllGoodman
@Ebu Hanife Hayranı
@bilinmiyor9
@ItsAllGoodman

Sadece Malatya'ya dönene kadar kalıcam yani burs kesilmeden kalabilirmiyim?@ItsAllGoodman
@Ebu Hanife Hayranı
@bilinmiyor9
@ItsAllGoodman
Kalabilirsin ama para ödemen gerekebilir. Gerekebilir diyorum çünkü Mahmut Özer deprem bölgesinde olup da çevre illere nakil aldırıp pansiyonda kalmak isteyen öğrencileri ücretsiz barındıracağız demişti. Burslu kişilerde geçerli mi bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı