Papara alternatifi önerisi

YusufLess

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ben 15 yaşındayım. Papara kullanıyordum, daha çok ailemin haberleri olmadan oyuna para vs. yatırıyordum. IBAN'ım vardı, ailem para atıyorlardı bana. 18 yaş altı izni olan, oyunlarda kullanabileceğim fiziksel kart çok kullanıyordum. Nakit para toplayıp ATM'den yüklüyordum, işime çok yarıyordu yani. IBAN'ı olsa iyi olur, olmasa da çok aşırı sıkıntı etmem. Bir de cashback'ler hiç umurumda değil. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
18 yaş sınırı olmayan kartların çoğu kapandı sanırım. Fakat aileniz ile aşağıdaki kartlara bir bakın derim.
  • Türkiye İş Bankası – İlk İmza Hesabı
    • 12–17 yaş arası gençlere özel.
    • Veli onayıyla açılıyor.
    • Bankamatik kartı ile alışveriş ve ATM işlemleri yapılabiliyor.
    • Güvenli, klasik banka altyapısı.
  • Ziraat Bankası – Bankkart Genç
    • 13 yaş ve üzeri gençlere sunuluyor.
    • KYK burs/öğrenim kredisi ödemeleri bu kart üzerinden yapılabiliyor.
    • Hem banka kartı hem kredi kartı özellikleri var (kredi kartı kısmı veli onayıyla).
  • Garanti BBVA – Bonus Genç Kart
    • 16–25 yaş arası için tasarlanmış.
    • 18 yaş altı kullanımda veli onayı gerekiyor.
    • Bonus programıyla alışverişlerde puan kazanma avantajı sağlıyor.

Not: Bu bilgileri yapay zeka aracılığı ile buldum. Google dan herbirini aratarak nasıl alındığını ve avantajlarına bir bakın. Benim tavsiyem Ziraat olabilir. Hem ileride resmi işlerini yaparken de ihtiyacın olacak hemde üniversite okumayı düşünüyorsan gittiğinde bunu zaten verecekler önceden olursa okulda beklemene gerek de kalmadan hemen işlerini yapmaya başlayabiliyorsun.

18 yaş sınırı olmayan kartların çoğu kapandı sanırım. Fakat aileniz ile aşağıdaki kartlara bir bakın derim.
  • Türkiye İş Bankası – İlk İmza Hesabı
    • 12–17 yaş arası gençlere özel.
    • Veli onayıyla açılıyor.
    • Bankamatik kartı ile alışveriş ve ATM işlemleri yapılabiliyor.
    • Güvenli, klasik banka altyapısı.
  • Ziraat Bankası – Bankkart Genç
    • 13 yaş ve üzeri gençlere sunuluyor.
    • KYK burs/öğrenim kredisi ödemeleri bu kart üzerinden yapılabiliyor.
    • Hem banka kartı hem kredi kartı özellikleri var (kredi kartı kısmı veli onayıyla).
  • Garanti BBVA – Bonus Genç Kart
    • 16–25 yaş arası için tasarlanmış.
    • 18 yaş altı kullanımda veli onayı gerekiyor.
    • Bonus programıyla alışverişlerde puan kazanma avantajı sağlıyor.

Not: Bu bilgileri yapay zeka aracılığı ile buldum. Google dan herbirini aratarak nasıl alındığını ve avantajlarına bir bakın. Benim tavsiyem Ziraat olabilir. Hem ileride resmi işlerini yaparken de ihtiyacın olacak hemde üniversite okumayı düşünüyorsan gittiğinde bunu zaten verecekler önceden olursa okulda beklemene gerek de kalmadan hemen işlerini yapmaya başlayabiliyorsun.
Hocam ilk imza 17 olunduğunda bitiyormu kullanım süresi?

Ziraat Bankası Ve İş Bankası Arasında bi eksi artı olarak değerlendirdiğiniz başka farklar varmı İBAN varmı falan vb.

Ziraat Bankası Ve İş Bankası Arasında bi eksi artı olarak değerlendirdiğiniz başka farklar varmı İBAN varmı falan vb.
İş bankasında sadece belirlediğin ibanlara para gönderebiliyorsun. Ben direk naysı tanımladım para göndereceğim zaman naysa atıyorum ordan başka hesaba atıyorum.

Hocam imza kismina birsey diyemem bilmiyorum. Kart olarak sadece Ziraat Genç kullandim ve alirken kredi kartinida istege gore aliyosun onu ailenle konusursun zaten limiti cok yuksek degil bikac bin lira. Ibana gelirsek ibani var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı