Çözüldü Papara Black Card temassız şifre ister mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YunUsta

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Ogrenci
Yakın zamanda Vatan Bilgisayar'dan kulaklık alacağım. Kartım Papara Black Card, resimde gözüktüğü gibi temassız ödeme aktif. Kasa yerinde kartı okuturken benden herhangi bir şifre ister mi? Bunu sormak istedim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230809_142633.jpg
    IMG_20230809_142633.jpg
    48,7 KB · Görüntüleme: 69
Çözüm
Yakın zamanda Vatan Bilgisayar'dan kulaklık alacağım. Kartım Papara Black Card, resimde gözüktüğü gibi temassız ödeme aktif. Kasa yerinde kartı okuturken benden herhangi bir şifre ister mi? Bunu sormak istedim.
750 TL'ye kadar olan işlemlerde istemez, 750'den sonrasına ister.
Karta tıklayıp baktım ama bulamadım kaldırmışlar onu sanırsam.

Bu bir güvenlik önlemidir ve bunu uygulama üzerinden kendiniz görüntüleyemezsiniz. Kartınızı aldıktan sonra gerçekleştireceğiniz ilk fiziksel işlemde (pos/atm) temassız ödeme özelliğini kullanabilirsiniz. (kartınızı ilk aldığınızda uygulamadan temassız seçeneğin açık olduğunu görseniz dahi bir sefere mahsus bunu yapmalısınız.)

Son olarak tüm kartlarda geçerli, temassız ödemeniz 750₺'nin üzerinde ise şifreli işlem yapmanız gerekir.

Bu bir güvenlik önle midir ve bunu uygulama üzerinden kendiniz görüntüleyemezsiniz. Kartınızı aldıktan sonra gerçekleştireceğiniz ilk fiziksel işlemde (pos/atm) temassız ödeme özelliğini kullanabilirsiniz. (kartınızı ilk aldığınızda uygulamadan temassız seçeneğin açık olduğunu görseniz dahi bir sefere mahsus bunu yapmalısınız.)

Son olarak tüm kartlarda geçerli, temassız ödemeniz 750₺'nin üzerinde ise şifreli işlem yapmanız gerekir.

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı