Papara'da kapanan hesap yüzünden ileride sorun yaşanabilir mi?

Papara bir anket yollamıştı ve hesabını 3. kişilerle paylaştın mı sorusuna yanlışlıkla evet demiştim. Sonra MASAK'ı aradım ve dilekçe yazmamı, muhtemelen dilekçe sonrası hesabın açılacağını söylediler. Pazartesiyi bekliyordum bugün hesap kapanmış.
Papara'yı zaten ne zamandır kullanmıyordum, içinde param da yoktu umrumda değil bunlar ama bahsettiğim soruya evet demem yüzünden cezai bir işlemle karşılaşma şansım var mı? Dilekçeyi yine de göndermeli miyim yoksa gerek yok mu?
Papara'yı aradım, biri diyor ki Papara olarak hesabınızı kapattık ama MASAK hala inceliyor. Diğeri diyor ki hesabınızı MASAK ve Papara koordineli kapatıyor. Artık işlemleriniz bitti.

Yani dilekçemi göndermeli miyim hala? Ve hesabım kapandı şeklinde değiştirmeli miyim?

Evet zaten o yüzden yanlışlıkla yaptım diyorum. Bilgilerimi paylaşmadım ama yanlışlıkla evet deyince hesap gitti.
O benim suçum zaten ama yarın bir gün cezai bir işlem olur mu diye sordum.

Yasa dışı bir şey yapmadıysanız olmaz.

Yasa dışı işlem yapan herkesin hesabı açılmış o soruya hayır dedikleri için. Bunu nasıl ayıramıyorlar hiç anlamıyorum. Tamam benim hatam yanlış cevap vermek ama kaç kere aradım mail attım hiçbir şey yapamayız diye hesabı kapatmışlar.

Yapmamakta bence haklılar çünkü yanlışlıkla basıp basmadığının bir kanıtı yok. Yanlış anlama yapmışsındır demiyorum ortada yanlışlıkla bastığına dair bir şey olmadığı için yapamazlar. Eğer yasa dışı bir şey yapmamışsan sorun olmaz. Yasa dışı yapıp hesabını geri açtıranlarda incelenmeye devam ediyordur merak etme.

Yapmamakta bence haklılar çünkü yanlışlıkla basıp basmadığının bir kanıtı yok. Yanlış anlama yapmışsındır demiyorum ortada yanlışlıkla bastığına dair bir şey olmadığı için yapamazlar. Eğer yasa dışı bir şey yapmamışsan sorun olmaz. Yasa dışı yapıp hesabını geri açtıranlarda incelenmeye devam ediyordur merak etme.
Sorun zaten yanlışlıkla olmamasının kanıtı olmaması. Hesabı başkasıyla paylaşmak başlı başına suç. O yüzden diyorum dilekçe yazmalı mıyım diye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı