Para biriktirilmeli mi harcanmalı mı?

Bence önce biriktirilmeli sonra yeterli bir miktar oluşunca örneğin bir ürün alacaksınız 600₺ bir ürün var siz en az 1000₺ biriktirin daha sonra 600₺'sini harcayın o 300₺ siz zorda kalıp sıkıştığınızda halk arasında (kara gün parası) olarak bilinen para olarak köşeye atabilirsiniz hem sizin için daha verimli olur ya da o parayı siz köşeye atıp biriktirebilirsiniz size biriktirmedeki tavsiyem (para biriktirme konusunda bana güvenin benden iyi para biriktiren bulamazsınız) küçük paraları hiçe saymayın mesela 1₺ 2₺ hatta 25 kuruş bile bakın 25 kuruş deyip geçmeyin 25 kuruşu alırsınız 1adet daha 25 kuruş aldığınızda 50 kuruş olur 50 kuruş 1₺ 2₺ 5₺ derken bir bakmışsınız 100₺ oluvermiş bakın siz bu paraları zaten kullanmıyorsunuz 15kuruş ne ki deyip de çöpe atan tanıdıklarım var sakın böyle bir şey yapmayın ve isterseniz eğer daha size birçok para biriktirme taktiği verebilirim ve de yatırım taktiği. Buraya kadar okuyup beni dinleyen herkese çok teşekkür ederim umarım hepiniz bolca para biriktirirsiniz o biriken paraları harcamanın keyfini yaşarsınız Allah herkese bu hissi yaşatsın ha bir de önemli bir not biriken paralarınızdan sadaka verirseniz paranızın bereketi artar.
O biriktirdiğin 3000 TL bir sene sonra ne olur, orasını bilemeyiz işte. Ben senin yerinde olsam kitap alır, onu okurdum.

Kendini geliştirmek aşırı önemli ben olsam geleceğe ve kendime bir yatırım yapmak için bir yazılım kitabı okurdum oradaki bilgileri de yazılıma döker bir yazılım yapıp o yazılımdan para kazanır girişimcilik yapardım benim bugüne kadar okuduğum tüm kitaplar bilime yönelik kitaplardı şimdi ise o kitaplardan öğrendiklerim ile yeni bir proje tasarladım hem mekanik hem kimyasal hem de biyolojik dünya üzerinde olmayan bir enjeksiyon sistemi ve mesela bu kitaptan örendiğim bu bilgi bana belki bu proje tutarsa milyonlarca dolar kazandıracak bunu gibi düşünün bugün yaptığınız araştırmalar okuduğunuz dergi ve kitaplar geleceğinize mirastır iyi ki küçükken ilkokul öğrencisiyken o kitapları okumuşum şimdi de okumaya devam edeceğim daha da dil öğreneceğim dil üstüne dil öğrenip kendimi geliştirip ülkeme layık bir Atatürk genci olacağım ve vatanımızı ileriye götüreceğim ömrüm boyunca vatan için çalışacağım gerek yurt dışına çıkacağım eğitimimi alıp gene vatanımı temsil edeceğim ve şimdi olduğu gibi biriktirdiğim paraları harcarken hissettiğim duygunun aynısını vatanımın çok daha ilerlemiş ve bir dünya devi olduğunu gördüğüm an hissedeceğim umarım o hissi yaşamadan ölmem. Konu nasıl buraya geldi anlamadım en son para biriktirmekten konuşuyorduk.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı